KKTC'de belediyelerin toplamadığı çöpü devlet erkanı topladı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla KKTC'de "Haydi Temizleyelim" kampanyası düzenlendi. Belediyelerin temizlikte yetersiz kaldığı KKTC'de devlet erkanı ellerine eldivenleri geçirerek çöp toplamak için kollarını sıvadı.KKTC Meclis Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de belediyelerin toplamadığı çöpü devlet erkanı topladı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla KKTC'de "Haydi Temizleyelim" kampanyası düzenlendi. Belediyelerin temizlikte yetersiz kaldığı KKTC'de devlet erkanı ellerine eldivenleri geçirerek çöp toplamak için kollarını sıvadı.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve diğer siyasiler bugün farklı bölgelerde çöp topladı.

Temizlik kampanyasında çöpler dört ayrı kategoride toplanarak poşetleniyor. Toplanan çöpler, farklı renklerdeki kurdelelerle bağlanarak, ayrıştırma yapılıyor. Mavi kurdele “teneke ve metallerin”; yeşil kurdele “kağıt ve benzeri çöplerin”; kırmızı kurdele “cam ve diğerlerinin”; turuncu kurdele ise “plastik (naylon-pet şişe) gibi çöplerin” konulduğu torbaların bağlanmasında kullanılıyor.

YORGANCIOĞLU: BÖYLE BİR KAMPANYAYA İHTİYAÇ VAR

Başbakan Yorgancıoğlu temizlik esnasında yaptığı açıklamada, KKTC Çevre Platformundan gelen öneri sonrasında güzel bir organizasyon yapıldığını ve bugün işin fiiliyata döküldüğünü kaydetti.

Ülkenin böylesi bir kampanyaya ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Başbakan, kampanyayla KKTC’nin daha temiz olacağını fakat halk kirletmemeyi de öğrenirse, daha temiz bir ülkede yaşama şansı olacağını ifade etti.

AKÇA: YOL KENARLARI, ORMANLAR KİRLİ

KKTC’nin bu tarz bir kampanyaya ihtiyaç duyduğunu belirten Halil İbrahim Akça da yol kenarlarının, ormanlıkların, plajların kirli olduğunu söyledi.

“Özellikle dıştan gelen bir kişi için fevkalade dikkat çeken, rahatsız eden bir durum.” diyen Akça, bir günde her şeyin çözümlenmesinin mümkün olmadığını ama çöp atılmaması, çevrenin kirletilmemesi konusunda bir bilinç oluşturulacağını ifade etti.

Meclisi Başkanı Sibel Siber ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkeyi kirletmemek, ülkeyi sevmekle doğru orantılıdır.” dedi. Temizlik kampanyasına katılacak kişilerin, temizledikleri yerle bağlarının güçleneceğini belirten Siber, bunun kirletmeyi önlemede etkili olacağını kaydetti.

LEFKOŞA BELEDİYESİ ÇÖP TOPLAMADA YETERSİZ

Öte yandan, Başkent Lefkoşa'da belediyenin çöp toplamadaki yetersizliği de biliniyor. Zaman zaman çöp konteynerleri etrafında biriken çöplerin etrafa yaydığı koku nedeniyle Lefkoşa sakinleri de bu durumdan son derece rahatsızlıklarını dile getiriyor. CİHAN

Yorumlar