KKTC Meclis Başkanı Siber, Davutoğlu'nu kabul etti

KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.Cumhuriyet Meclisi’ndeki görüşmede Davutoğlu’na heyeti ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça; Siber’e de Milletvekilleri Özdemir Berova ile Armağan Candan eş.

Google Haberlere Abone ol
KKTC Meclis Başkanı Siber, Davutoğlu'nu kabul etti

KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki görüşmede Davutoğlu’na heyeti ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça; Siber’e de Milletvekilleri Özdemir Berova ile Armağan Candan eşlik etti.

Davutoğlu, misafirperverliği için Siber’e teşekkür etti ve bunun epeydir planlanmış bir ziyaret olduğunu kaydetti. Davutoğlu, Siber’in KKTC’de hem başbakanlık döneminde hem de şimdi oynadığı olağanüstü rolü takdir ettiklerini de ifade etti.

Dünyada çok az yerde KKTC’de olduğu kadar dinamik bir demokrasi olduğunu kaydeden Davutoğlu, bununla iftihar ettiklerini dile getirdi.

KKTC’de fikir özgürlüğü içinde dinamik bir şekilde siyasal süreçlere katılım anlamında bütün şartların yerine geldiği bir demokrasinin yerleştiğini söyleyen Davutoğlu, bunun nihai merciinin Cumhuriyet Meclisi olduğunu belirtti. KKTC halkının iradesinin yansıdığı meclise başkanlık etmenin büyük bir onur olduğunu da belirten Davutoğlu, “Sizin gibi her zaman bu gerekleri büyük bir kararlılıkla ve başarıyla yerine getirmiş bir meclis başkanıyla tanışmaktan mutlu oldum. Türkiye ziyaretiniz çok verimli, başarılı geçmiştir.” dedi.

Davutoğlu, Siber’in şahsında Türk Kıbrıs Türk halkına Türk halkının ve liderleriyle milletvekillerinin selamlarını da iletti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de 3 aydır meclis başkanı olarak siyasetin vitrini olan meclisi halkın gözünde iyi bir yerde tutmak için çalıştığını kaydetti. Siber, “Hepimize düşen görevler vardır, eğer burası siyasetin vitriniyse, halkımız bizi izliyorsa, dünya bizi izliyorsa ki izliyor, ne kadar iyi temsil edersek o kadar iyi bir yere geleceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıkları gezinin ve iki günlük Ankara ziyaretinin kendileri için de çok anlamlı ve olduğunu ifade eden Siber, çok ilgi gördüklerini, karşılıklı sorunları konuştuklarını, tartıştıklarını belirtti. En iyi iletişimin yüz yüze olan iletişim olduğunu dile getiren Siber, devlet sorunlarının da yüz yüze temaslarda daha kolay ve anlaşılır olduğunu ve belki de yüz yüze daha kolay çözüm bulunabileceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar