KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türk spor takımlarını KKTC’ye çağırdı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’deki futbol ve diğer tüm branşlardaki spor takımlarına Kıbrıs Türk futbolu ve sporu üzerindeki izolasyon ve ambargoların aşılabilmesi için işbirliği ve desteği artırmaları çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türk spor takımlarını KKTC’ye çağırdı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’deki futbol ve diğer tüm branşlardaki spor takımlarına Kıbrıs Türk futbolu ve sporu üzerindeki izolasyon ve ambargoların aşılabilmesi için işbirliği ve desteği artırmaları çağrısında bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, özellikle Türkiye futbol takımlarının KKTC futbol takımları ile dostluk maçı başta olmak üzere aralarındaki sportif işbirliğini artırmasının ambargoların kaldırılması ve ülke gençliğinin motivasyonunun artması bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ülke üzerinde uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyon ve ambargolardan en fazla gençlerin muzdarip olduğuna dikkat çeken Ertuğruloğlu, ana vatan Türkiye’nin desteğiyle bu kısıtlamaların belli bir dereceye kadar aşıldığını, tüm bunlara rağmen Türkiye ile işbirliğinin artarak sürdürülmesinin önem arzettiğini ve beklendiğini belirtti. Ertuğruloğlu, bu kapsamda Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası spor müsabakalarına katılımlarda ciddi ambargolara tabi olmasının motivasyon eksikliği oluşturduğunu ve Kıbrıs Türk sporunun gelişiminin ve gençlerin spor aktivitelerine yönelimlerinin kısıtlandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının yıllardır süren müzakere sürecinde ambargolarla da mücadele etmeye devam ettiğini ve bu şekilde 50 yılın kaybedildiğini, öte yandan bu şartlarda özelde gençlerin, genelde halkın daha fazla zamanının çalınmasının, geleceğinin izolasyonlara hapsedilmesinin mümkün olmadığını belirten Ertuğruloğlu, bu konuda uluslararası camianın üzerine düşen ahlaki ve hukuki sorumluluğu omuzlamasının vaktinin çoktan geldiğini vurguladı. Uluslararası alanda beklentilerini sürdürürken Kıbrıs Türk sporuna gençlerin aidiyet hissetmesi, ülkelerine olan sevgilerinin perçinlenmesi için motivasyona ihtiyaç duyduklarını, bu noktada kendi spor camialarının yanı sıra ana vatan Türkiye’nin spor kulüplerinden haklı beklentileri olduğuna işaret eden Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye futbol takımları ve diğer branşlardaki spor takımları, Türkiye tarafından resmi olarak tanınmasa da Güney Kıbrıs takımları dahil tüm branşlardaki spor takımlarıyla uluslararası alanda dostluk maçları dahil müsabakalara çıkmaktadır. Ancak Kıbrıs Türk takımları ile dostluk maçına bile çıkılmaması gençliğimizi ve halkımızı derinden yaralamakta ve motivasyonunu kırmaktadır. BM İyi Niyet Misyonu çerçevesinde sürdürülen Kıbrıs müzakere sürecinin bittiğinin açıklandığı bu yeni dönemde ana vatan Türkiye spor takımlarından KKTC sporuna daha fazla destek bekliyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde büyük bir taraftar kitlesine sahip takımların KKTC futbol takımları ile dostluk maçı yapması ilk aşamada sporla uğraşan gençliğimizi cesaretlendirecektir. Spor alanındaki işbirliğinin artırılması özelde Kıbrıs Türk sporu genelde ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, ülkemiz üzerinde uygulanan insanlık dışı ambargolara karşı sesimizin daha güçlü duyurulmasına vesile olacaktır. Bu noktada diğer tüm alanlardaki koşulsuz işbirliğimiz ve ilişkilerimiz de düşünüldüğünde Türkiye spor kulüplerinin bu beklentimize hassasiyetle cevap vereceğine, desteklerini artıracaklarına olan inancım tamdır."

Yorumlar