KKTC'de Türkiye'ye ve Müslümanlara ihanet

KKTC iki Türk partisi, Türk kesimindeki İslami gelişmelerden duydukları rahatsızlıkları Yunan ve Avrupalı siyasetçilere şikayet etti

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de Türkiye'ye ve Müslümanlara ihanet
Türkiye karşıtı eylemleri ile bilinen YKP ve KTÖS temsilcileri, Avrupa Birliği Parlamentosu'nun Rum üyelerine Türkiye’yi şikayet etti. Türkiye karşıtı eylemleri ile bilinen Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi ve Kıbrıs TürkÖğretmenler Sendikası (KTÖS) temsilcileri, Avrupa Parlamentosu’ndaki 6 Kıbrıslı üyeden 5’i ile toplantı yaptı, görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ve Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün, BKP Başkanı İzzet İzcan, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTÖS Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavazhazır bulundu. Lefkoşa’da AB Evinde, yapılan toplantıya, Avrupa Parlamenteri AKEL’den Takis Hadjigeorgiou ve Neoklis Sylikiotis, EDEK’ten Demetris Papadakis, DIKO’dan Costas Mavrides ve Dayanışma Hareketinden Eleni Theocharous katıldı.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİLER

Toplantıda, özellikle KKTC’de yeni kurulan gençlik koordinasyon ofisi, ilahiyat kolejiyle ilgili Avrupalı Parlamenterlere bilgi verildi ve Türkiye şikayet edildi.

Türkiye karşıtı eylemleri ile bilinen Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) temsilcileri, Avrupalı Parlamenterlere bir mektup iletti.

İŞTE ŞİKAYET MEKTUBU

Mektupta şu ifadelere yer verildi: 
"Türkiye hükümetlerinin 1950’li yıllardan beri Kıbrıs ile ilgili sürdürdükleri sistematik asimilasyon ve entegrasyon politikaları kararlı bir şekilde devam etmektedir. Kıbrıs’a öğretmenler gönderilerek başlatılan bu süreç milliyetçiliğin ırkçılığın Kıbrıs Türk toplumuna bir yaşam biçimi olarak benimsetilmesi ile başlamış, Türkçe’yi zorunlu kullanmak, Rumca konuşan Kıbrıslı Türkler’i cezalandırmak, köyler ve yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirmek şeklinde devam etmiştir.
Adamızın kuzeyinde tüm uygar dünyanın gözü önünde etnik temizlik yapılarak Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyinde, Kıbrıslı Rumlar da güneyinde toplanmaya zorlanmışlardır. Bu da yetmezmiş gibi 1949 Cenevre Sözleşmelerine aykırı olarak Türkiye’den adamızın kuzeyine nüfus aktarılmış, adamızın demografik yapısı bilinçli olarak taşınan nüfusla değiştirilerek Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesi gasp edilmiştir. Yapılan sistematik nüfus akımı devam etmekte olup, kuzeydeki nüfus bilinmemekle birlikte, Türkiye’den taşınan nüfusun Kıbrıslı Türk nüfusunun üç katı olduğu okullardaki öğrenciler arasında yapılan çalışmalarda ortaya çıkmıştır.
Görüleceği üzere Türkiye adım adım adamızın kuzeyini işgal ve istila ederek Türkiye’ye entegre ve Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmek için uğraşlarını aralıksız bir şekilde devam ettirmektedir. AB vatandaşı olan işgal karşıtı Kıbrıslı Türkler’in verdiği mücadeleye AB’nin desteğini beklemekteyiz."

Yorumlar