Kızıl Kmer rejimi 2. davasının duruşması bugün başladı

Kamboçya’da 1,7 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutulan Kızıl Kmer rejiminin 2. davasının duruşması bugün başkent Phnom Penh’de görülmeye başlandı. Mahkeme kararını 7 Ağostost’ta verecek.BM destekli mahkeme sanık olarak ülkenin...

Google Haberlere Abone ol
Kızıl Kmer rejimi 2. davasının duruşması bugün başladı

Kamboçya’da 1,7 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutulan Kızıl Kmer rejiminin 2. davasının duruşması bugün başkent Phnom Penh’de görülmeye başlandı. Mahkeme kararını 7 Ağostost’ta verecek.

BM destekli mahkeme sanık olarak ülkenin Kızıl Kmer rejimi dönemindeki Devlet Başkanı Nuon Chea ve sağ kolu Khieu Samphan’ı dinleyecek.Kızıl Kmer rejimi 2. davasında rejim liderleri Kamboçyalı Müslümanlara ve Vietnam kökenlilere sistematik olarak soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyor.

Kızıl Kmer rejiminde Müslüman olan Çam etnik grubu ve Vietnam kökenli Kamboçyalılar en çok baskı görenlerden. Rejim dönemi boyunca 90 bin ile 500 bin arası Müslümanın katlettiği tahmin ediliyor. Radikal komünist rejimi aynı şekilde Budistlere ve diğer dini gruplara da karşı aşırı baskıcı davrandı.

Bu arada Kamboçyalı Müslümanlar, Myanmar ve Tayland gibi bölgedeki diğer ülkelerde yaşayan Müslümanların aksine, devletle ve diğer etnik gruplarla çok iyi ilişkileri var. Öyle ki Kamboçya Başbakanı Ramazan'da Müslümanlara iftar vermiş, iftarda ‘’Radikal İslamcılık’’ tabirini kabul etmediğini dile getirmişti.

CİHAN

Yorumlar