Kızgın boğalar meraklı turistleri kovaladı

İspanya’nın kuzeyindeki Pamplona kentinde her yıl düzenlenen geleneksel San Fermin festivali başladı.Sabah erken saatlerde beyaz elbise ve kırmızı fularlı binlerce Pamplonalı ve yabancı turistler, beş boğa ile kentin dar sokaklarından 848...

Google Haberlere Abone ol
Kızgın boğalar meraklı turistleri kovaladı

İspanya’nın kuzeyindeki Pamplona kentinde her yıl düzenlenen geleneksel San Fermin festivali başladı.

Sabah erken saatlerde beyaz elbise ve kırmızı fularlı binlerce Pamplonalı ve yabancı turistler, beş boğa ile kentin dar sokaklarından 848 metre koştu.

Koşu 2 dakika 25 saniye sürerken, 5 kişi yaralandı. Arkadan boynuz darbesine maruz kalan 52 yaşındaki bir İspanyolun durumunun iyi olduğu bildirilirken, hastaneye kaldırılan diğer 4 koşucunun hafif yaralandığı kaydedildi.

Bu yıl San Fermin festivaline bir takım yeni kurallar getirilirken, uymayanlara 60 bin Euro'ya kadar para cezası yolda. Buna göre kamerayla veya sarhoş olarak koşuya katılmak da yasaklandı. Bu arada, ilk kez koşucular ile boğalar arasındaki engeli aşan bir koşucu 200 Euro para cezasına çarptırıldı.

Koşuya katılanlardan biri yaşadığı tecrübeyi, “Boğaların gelişini beklerken bir anda herkes zıplamaya başladı. Sonra çok hızlı geldiler. İnsan yığını bizi itti ve biz de koşmaya çalışırken duvara doğru itildik ve geçip gittiler. Biraz korku vericiydi ama harikaydı.” şeklinde anlattı.

İspanyalı Jaime M, “Bugün çok iyi bir koşu oldu çünkü sürü iki parça halinde geldi ve biz dolayısıyla sürekli olarak boğayı yakalayabildik. Çok iyi bir koşuydu ve benim için her şey iyi gitti.” dedi.

Bir başka İspanyol Francisco J.G., “Benim için unutulmaz bir tecrübe, bir başka zaman yine yapacağım. Korkuyoruz ama harika bir şey.” ifadelerini kullandı.

İngiliz Collin G. San Fermin tecrübesine dair şunları söyledi: “Çok hızlıydı, çok fazla insan, tahmin ettiğimden çok hızlı, çılgıncaydı. Eğlenceli ve harikaydı.”

Dokuz gün sürecek olan festival, her sene yüz binlerce yerli ve yabancı turist çekiyor. Geçen sene 50 kişi hastanelik olurken, yüzlerce koşucu da hafif yaralardan dolayı koşu yerinde tedavi edildi.

Kayıtların tutulmaya başlandığı 1911 yılından beri 15 kişi koşularda hayatını kaybetti. En son 2009’da 27 yaşındaki bir İspanyol genci boynuz darbeleriyle ağır yaralanmış ve hastanede ölmüştü. CİHAN

Yorumlar