Kırım’daki insan hakları ihlalleri

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Ukrayna’da Kırım Uluslararası İnsan Hakları Koruma Komitesi kurulacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kırım’daki insan hakları ihlalleri
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna’da Kırım Uluslararası İnsan Hakları Koruma Komitesi kuracaklarını açıkladı.

Çubarov, düzenlediği basın toplantısında, Rusya tarafından yasa dışı olarak işgal edilen Kırım’da hak ihlallerinin artması nedeniyle Uluslararası İnsan Hakları Koruma Komitesi kurulması hususunda hukukçular ile çalışma yaptıklarını bildirdi.

Ukrayna’da bu komiteyi kuracaklarını belirten Çubarov, siyasetçilerin ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının bu komitenin çalışmalarını destekleyeceğini kaydetti.

Çubarov, “Yakın zamanda komitenin ilkelerini açıklayacağız.” dedi.

Komitenin işgal altında olan Kırım’daki Ukraynalıların ve Kırım Tatarlarının insan haklarını korumaya yönelik çalışmalar yaparak destek bulacağını umduğunu dile getiren Çubarov, “Bu uluslararası komite, elbette öncelikle yarımadada iki yıl boyunca insan hakları ihlalleri konusunda tecrübesi olan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin tecrübesinden yararlanacak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar