Kırım'daki hareketlenme Avrupa'yı endişelendirdi

Ukrayna'nın Kırım bölgesindeki askerî hareketlilik Avrupa'yı endişeye sevk etti.Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Şimdi söylem ya da eylemleriyle ateşe kim daha fazla benzin döküyorsa, gerginliğin tırmanmasını arzu ediyordur.

Google Haberlere Abone ol
Kırım'daki hareketlenme Avrupa'yı endişelendirdi

Ukrayna'nın Kırım bölgesindeki askerî hareketlilik Avrupa'yı endişeye sevk etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Şimdi söylem ya da eylemleriyle ateşe kim daha fazla benzin döküyorsa, gerginliğin tırmanmasını arzu ediyordur." dedi.

Steinmeier, Rusya'nın Kırım'da yaptıklarının Karadeniz Donanması anlaşması çerçevesinde; Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne uygun olması gerektiğini vurguladı. Alman bakan, Rusya'yı Kırım'daki asker sevkıyatı, hedefleri ve niyetleri konusunda şeffaf olmaya çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Kırım'da tüm taraflara, gerginliği artıracak ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü etkileyecek hareketlerden kaçınmaları çağrısında bulundu. Fabius, Kırım'daki askerî hareketliliğin boyutlarının kendilerini çok endişelendirdiğini vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u arayarak Kırım'daki tansiyonu düşürmesini istedi. Bakan Hague'un yarın Ukrayna'yı ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar