Kırım’da, Rus pasaportu izdihamı

Ukrayna’dan ayrılarak Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti’nde halk, Rusya pasaportu almak için günlerdir sırada bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kırım’da, Rus pasaportu izdihamı

Ukrayna’dan ayrılarak Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti’nde halk, Rusya pasaportu almak için günlerdir sırada bekliyor.
Moskova, Kırım’da yaşayanlara Rusya vatandaşlığına geçmeleri için bir ay süre verdi. Rusya Federasyonu göçmenlik bürosundan yapılan açıklamada, Kırım’daki, Rusya vatandaşlığını kabul etmeyenlerin, yabancı ülke vatandaşları gibi oturum iznini alması gerektiği duyurdu. Bunun yanı sıra vatandaşlık işleminin ne kadar süreceğini ve prosedürün nasıl yapılacağı konusuna ise açıklık getirilmedi.

Rusya Federasyonu Göçmenlik Servisi Başkan Yardımcısı Sergiy Kalyujnıy: “Kırım’da iki milyondan fazla insan yaşıyor. Aynı anda bu kadar çok kişiye evrak hazırlamak kolay iş değil. Bizleri çok ciddi ve yoğun iş bekliyor” dedi.

HAZİRAN'A SÜRE VERİLİYOR
Kırım’ın başkenti Simferopol’deki pasaport işlemleri yapan şubeler önünde uzun sıralar oluştu. Saatlerce sıra bekleyenler, pasaport başvuru evraklarını teslim ederek işlem tarihi alıyor. Şimdi başvuranlar en erken işlem sırasını, Haziran-Temmuz aylarına alabiliyor.

Pasaport ümidi ile gelen bir grup kadın Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Biz iyi bir hayat ümit ediyoruz. Ülkemizin geleceğinin iyi olmasını istiyoruz. Mutluyuz. Bundan sonrasını Rusya iktidarı belirleyecek. Şimdi pasaport için sıraya girdik. Haziran ayında pasaportumuz için evraklarımız teslim edeceğiz, daha sonra 10 gün içinde Rusya vatandaşı olacağız. Kırım, bir tatil bölgesi olacak. Gelişecek dünyanın tatil merkezi olacak.” şeklinde konuştu.

Pasaport şubesi önünde tam yedi saat sıra bekleyen bir emekli ise; “Ben Rusya’da doğdum yeninden Rusya’ya döndüğümüz için çok mutluyum. Buraya pasaport alma ümidi ile geldim. Hiç beklediğimiz gibi olmadı. Epey beklememiz gerekecekmiş.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar