Kırım krizi, ayrılıkçı Katalanları zora soktu

Kırım’da geçen ay gerçekleşen referandum ve ardından Rusya’nın bölgeyi ilhakı, İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde referandum düzenlemek isteyen ayrılıkçıları zora soktu.

Google Haberlere Abone ol
Kırım krizi, ayrılıkçı Katalanları zora soktu

Kırım’da geçen ay gerçekleşen referandum ve ardından Rusya’nın bölgeyi ilhakı, İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde referandum düzenlemek isteyen ayrılıkçıları zora soktu. Özerk Yönetim (Generalitat) Başkanı Artur Mas’ın, Avrupa Birliği’ni (AB) Katalonya’nın bir Kırım olmadığına ikna etmeye çalıştığı bildirildi.

El Pais gazetesi, Generalitat’ın Madrid’deki 28 AB üyesi büyükelçiliklerine “Kırım Katalonya değil” adlı bir döküman gönderdiğini yazdı.

Belgede, Kırım’daki referandumun “sahte seçim” olduğunu vurgulayan Generalitat, “Bizim caddelerde yabancı askerler dolaşmıyor, hiç kimse bizim ülkeyi ilhak etmeye de çalışmıyor.” dedi.

Öte yandan, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusundaki ısrarı ve Rusya’ya tepkisi, İspanya merkez hükümetini fazlasıyla memnun ettiği belirtiliyor.
Mariano Rajoy hükümeti, Kırım krizi sırasında yaptığı açıklamada, referandumunun yasadışı olduğunu, Ukrayna yasalarını çiğnediğini ve uluslararası hukuka da aykırı olduğunu ifade etmişti. CİHAN

Yorumlar