Kırgızistan’dan Suriye’ye savaşmaya gidiyorlar

Kırgızistan’ın güney vilayetlerinden bazı gençlerin muhaliflerin safında rejime karşı savaşmak üzere Suriye’ye gitmeye devam ettiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’dan Suriye’ye savaşmaya gidiyorlar

Kırgızistan’ın güney vilayetlerinden bazı gençlerin muhaliflerin safında rejime karşı savaşmak üzere Suriye’ye gitmeye devam ettiği bildirildi. Suriye’ye gidenlerde artış olduğuna dikkat çeken ilgililer, son dönemlerde 60'a yakın kişinin daha Suriye'ye gittiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Oş Emniyet Müdürlüğü’nden Cakipbek Zulpuyev, ilk etapta Suriye’ye gittikleri tahmin edilen 54 kişinin belirlendiğini ve bunlardan 32 kişinin ismine ulaşıldığını belirtti. Zulpuyev, geri kalan isimlere ise sahte olma ihtimali nedeniyle ulaşamadıklarını kaydetti. Suriye’ye giden 32 kişiden 17’sinin Oş ve 10’unun da Batken vilayeti nüfusun kayıtlı olduğu belirtildi. Savaşmaya giden bir çok kişinin sahte evrak kullandığı kaydedildi.

Daha önce de Kırgızistan’ın güney vilayetlerinden Celalabad’da 12 kişi muhaliflerin safında rejime karşı savaşmak üzere Suriye’ye gitmişti.
CİHAN

Yorumlar