Kırgızistan’da binlerce kişi meydanda bayram namazı kıldı, dua etti

Kırgızistan, Ramazan Bayramı’nı bugün kutlamaya başladı. Başkent Bişkek’te bayram namazı şehrin merkezindeki geniş meydanda kılındı. Bayram namazı için 10 binlerce kişi meydana akın etti. Namaz öncesi Kırgızistan Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’da binlerce kişi meydanda bayram namazı kıldı, dua etti

Kırgızistan, Ramazan Bayramı’nı bugün kutlamaya başladı. Başkent Bişkek’te bayram namazı şehrin merkezindeki geniş meydanda kılındı.

Bayram namazı için 10 binlerce kişi meydana akın etti. Namaz öncesi Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev adına konuşma yapan Parlamento Başkanı Asılbek Ceenbekov, bütün Müslümanların bayramını kutlayarak, Allah’tan barış ve refah dileğinde bulundu.

Daha sonra ise konuşma yapan Başbakan Birinci Yardımcısı Tairbek Sarpaşev, “Tüm Kırgız halkı ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlarım. Allah tüm Müslümanlara ve ailelerine bolluk nasip etsin ve devletlerine de barış ve refah versin.” dedi.

Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov da meydana toplananların bayramını kutladı.

Konuşmalardan sonra bayram namazı kılındı. Suudi Arabistan ve birçok Müslüman ülkelerinin elçileri de bayram namazında ilk saflarda yer aldı. Namazdan sonra uzun bayram duası yapıldı. CİHAN

Yorumlar