Kırgızistan ve Tacikistan arasında karşılıklı suçlama

Kırgızistan ve Tacikistan arasında önceki gün sınır hatında çıkan silahlı çatışma nedeniyle yaşanan gerginlik devam ederken, taraflar birbirlerini suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan ve Tacikistan arasında karşılıklı suçlama

Kırgızistan ve Tacikistan arasında önceki gün sınır hatında çıkan silahlı çatışma nedeniyle yaşanan gerginlik devam ederken, taraflar birbirlerini suçladı. 5 Kırgız, 3 Tacik askerin yaralandığı çatışma sonrasında, iki ülke bir birini suçladı. İki ülked de bölgeye ek askeri birlik takviyesinde bulundu.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Tacikistan’ın çatışma sonrasındaki tavrı ve yaptığı açıklamaları eleştirildi. Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, çatışmanın yaşanmasına neden olan ve iki ülkeyi karşı karşıya getiren alternatif yol yapım çalışmasının Tacikistan'ın iddasının tersine Kırgızistan sınırları içerisinde olduğunu savundu.

Tacikistan ise Kırgızistan’ı aralarındaki sınır anlaşmalarına riayet etmemek ve sınır hattında tek taraflı hareket etmekle suçladı. Bişkek ise Tacikistan’nı Kırgızistan toprağında Kırgız askerlerine ateş açmakla suçluyor.

Bu arada Kırgızistançatışmaya ilişkin bazı fotoğrafları yayımladı. Fotoğraflarda çatışmanın izleri ayrıntılı şekilde görülüyor. Diğer yandan Kırgızistan Başbakanı Cantörö Satıbaldiyev başkent Bişkek’e getirilen yaralı askerleri hastane ziyaret etti.
CİHAN

Yorumlar