Kira ödememek için bakanlıkta konaklayan Alman bakanlara tepki

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Kira ödememek için bakanlıkta konaklayan Alman bakanlara tepki

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Konu hakkında Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor.

Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) ve Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in (SPD) bu şekilde başkent Berlin’de ev tutmadan tasarruf yaptıkları belirtilirken, Spiegel, bunun muhalefet partilerinin tepkisini çektiğini yazdı.

Bakanlık bünyesinde bulunan özel odalar (Rückzugsraum) ücretsiz ve bakanlar, bu odayı kullandığı taktirde yılsonu vergi bildiriminde aylık 221 Euro'ya kadar avantaj sağlıyor. Bakan Schwesig, bakanlığında içinde yatak, komodin, duş yeri ve mutfak girişi bulunan konaklamaya müsait bir odaya sahip ve tüm vaktini burada geçiriyor. Oda, geçen yasama döneminde Aile Bakanı olan von der Leyen tarafından yaptırılmıştı.

Şimdi Savunma Bakanı olan von der Leyen, yeni bakanlık binasındaki 7,4 metre kare büyüklükte bir odada konaklıyor. Sol Partili siyasi Gesine Lötsch, bakanların kazandığı yüksek maaşla Berlin’de bir ev tutabilecek durumda olduklarını savundu. Bazı hukukçular, bakanların söz konusu odalarda birkaç gece kalmalarının sorun olmadığı, ancak sürekli bu odalarda kalmalarının büyük bir problem olduğu kanaatini paylaştı.
CİHAN

Yorumlar