Kimse Yok Mu'nun Pakistan'da kurduğu İkbaliye kasabasında şenlik var

Pakistan’da 2010 yılında milyonlarca kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Evsiz kalan 296 selzede için Kimse Yok Mu derneği tarafından Muzaffargarh şehrinde kurulan ve geçen sene teslim edilen İkbaliye kasabasında...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu'nun Pakistan'da kurduğu İkbaliye kasabasında şenlik var

Pakistan’da 2010 yılında milyonlarca kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Evsiz kalan 296 selzede için Kimse Yok Mu derneği tarafından Muzaffargarh şehrinde kurulan ve geçen sene teslim edilen İkbaliye kasabasında 7'den 70'e herkes memnun. Kasabada öğrenciler dernek tarafından bedava okutulurken, ailelerine de iş yerleri açılmış. Bununla birlikte dernek, bedava okuttuğu 300 öğrenciye üniforma, çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Camisinden okuluna kadar her türlü ihtiyacın sağlandığı kasabada, sokaklar öğrenci sesleri ile şenlenmeye başladı.

Muzaffergarh Bölge Kordinasyon Görevlisi Hafız Şevket’in de katılımı ile her çocuğa iki tane üniforma ve okul malzemesi dağıtıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan)konuşan Şevket, ‘’Kimse Yok Mu burada içinde okulu camsisi bütün ortak kullanım alanları olan bir kasaba açtı. Ve buradaki 300 çocuğa ücretsiz eğitim veriyor. Burada Türk insanı ve Pakistan halkı arasındaki dostluğu görebiliyoruz. Kimse Yok Mu’ya bu olanakları sunduğu için teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Üniforma dağıtımı için kasaba okuluna gelen Kimse Yok Mu Derneği Pakistan Temsilcisi Özcan İnan ise,"Pakistanlı kardeşlerimize eğitim desteği sağladığımız için bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Çocukların yüzünden de mutlulukları görülüyor. Kimse Yok Mu derneğinin Pakistan temsilcisi olarak yardımsever Türk halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ dedi.

Öte yandan okulun bir bölümünde kasabada yaşayan kadınlara yönelik dikiş kursu eğitimi açıldı. Kasaba kadınlarına meslek imkanı tanıyan kurs bitiminde, Pakistan devleti kadınlara sertifika verecek.

Kursta eğitime başlayan selzede bir kadın,’’Kurs sayesinde, kendi elbiselerimizi çocuklarımızın elbiselerini dikebiliyoruz. Bu bizim için çok güzel bir imkan. Türk insanına bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Kimse Yok Mu derneği tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye kasabası 296 selzede aile için yeni bir yuva oldu. Kasaba, camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla ülkede örnek teşkil ediyor. CİHAN

Yorumlar