Kimse Yok Mu’nun Gazze’ye yardımları devam ediyor

Kimse Yok Mu Derneği’nin Gazze Şeridi’nde yaptığı yardımlar devam ediyor. Uygulanan abluka nedeniyle dış dünya ile ilişkisi sınırlı olan Gazze’de ihtiyaç sahiplerine, resmi yerel partner dernekleri ile işbirliği içerisinde ulaşmaya...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu’nun Gazze’ye yardımları devam ediyor

Kimse Yok Mu Derneği’nin Gazze Şeridi’nde yaptığı yardımlar devam ediyor.

Uygulanan abluka nedeniyle dış dünya ile ilişkisi sınırlı olan Gazze’de ihtiyaç sahiplerine, resmi yerel partner dernekleri ile işbirliği içerisinde ulaşmaya devam eden Kimse Yok Mu, yardımlarını artırma kararı aldı. Gazze’de yapılan yardımlar, Kimse Yok Mu Kudüs Temsilciliği tarafından koordine ediliyor.

2006 yılından beri Gazze'ye yardımların aralıksız devam ettiğini söyleyen Kimse Yok Mu Yurt Dışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, Ramazan’da ise 130 bin kişiye iftar verildiğini kaydetti.

Yıldırım, “Gazze bizim dernek olarak en çok yardım ettiğimiz bölgelerden biri. Özellikle son bir ay içinde 50 hasarlı evin tadilatını üstlenirken, aralarında BM’e ait bir okula sığınan Gazzelilerin de bulunduğu 13 bin kişiye iftar yemeği verdik. 2 bin aileye gıda kumanyası, 200 aileye ev eşyası, 350 aileye battaniye ve 300 kişiye giyim yardımında bulunduk. Derneğimiz ayrıca, bin Gazzeli çocuğumuzun Ramazan boyunca günlük süt ihtiyacını karşılamakta ve 335 çocuğun KBB ameliyatlarını yaptırmaya devam etmektedir.” Dedi.

60 bin kişinin temiz içme suyuna ulaşması için bölgede su kuyusu açtıklarını aktaran Yıldırım, ayrıca Filistinli yetim çocuklar için de meslek edindirme ve dil kursları başlattıklarını söyledi.

Yıldırım, Kimse Yok Mu'nun Filistin'e 8 yıldır yardım ulaştırdığını hatırlatarak, "Şu an Gazze’de hayat koşulları oldukça zorlaştı. Temel ihtiyaç malzemelerinin bölge halkı tarafından temin edilmesi çok zor. Kudüs Temsilciliğimiz ve yerel partner derneklerimizle birlikte bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Yardımların katlanarak artması için hayırsever Türk milletinden desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum." dedi.

GAZZE’DE TEMEL GIDA MALZEMELERİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Yardımlar hakkında bilgi veren Gazze Barış Derneği yetkilisi Dr. Naser Elsadi ise “Kimse Yok Mu ile birlikte yakın zamanda Gazzeli kardeşlerimizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanyaya başlamıştık. Son saldırılar ile birlikte sağlık kampanyasına ilaveten saldırılardan yaralananların da tedavisine destek olmaya başladık. Ayrıca Birleşmiş Milletler’e ait bir okulda barınan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yaptık. Özellikle bugünlerde Kimse Yok Mu'dan gelen yardımlar Gazze için çok önemli." dedi.

Gazze'de hayatın çok pahalılaştığını belirten Elsadi, "Kimse Yok Mu'nun ulaştırdığı yardımlar ile başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği sağlamaya devam ediyoruz. Ancak son günlerde zorlaşan hayat koşulları ile birlikte süt, un gibi temel ihtiyaç maddelerinin temini oldukça güçleşti. Türkiye'den gelecek yardımlar buradaki çocuklar için gerçekten çok kıymetli. Yardımları bizlere ulaştıran Kimse Yok Mu’ya ve aziz Türk milletine minnettarız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar