Kimse Yok Mu yardımları bir adayı mutlu etti

Anadolu'dan uzanan yardım eli, Panama açıklarında bulunan Ustupo adasında yaşayan bir yerli kabilesini mutlu etti.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu yardımları bir adayı mutlu etti

Anadolu'dan uzanan yardım eli, Panama açıklarında bulunan Ustupo adasında yaşayan bir yerli kabilesini mutlu etti. Ulaşımın ancak özel uçak ve tekneler vasıtasıyla sağlanabildiği mahrumiyet bölgesine götürülen yardımlar, ada halkından büyük ilgi gördü. Yardım teknesinin adaya gelişini gören yerliler sevinç gösterisinde bulundu.

Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği tarafından düzenlenen faaliyet kapsamında, yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı adada öğrenim gören bin 200 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Okulların açılışını vesile ederek adaya eğitim malzemesi taşıyan Kimse Yok Mu yetkilileri, Kunayala isimli yerli kabilesine destek olmak için yeni projeler araştırdı.

Geçtiğimiz yıl kurban eti dağıtımı vesilesiyle irtibat kurulan bölgeye bu kez eğitim yardımı yapmak için giden Kimse Yok Mu görevlileri, ayrıca adadan ayrılma imkanı olmayan 10 öğrenciyi şehir üniversitesinde burslu okutma kararı aldı.

Yardım kuyruğunda bekleyen çocukların sevincini paylaşan öğrenci velileri ihtiyaç duydukları okul malzemelerinin kendilerine ulaştırılmasından duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: "Bu adada yaşayan her ailenin en az 2-3 çocuğu var. Dersler başlıyor ancak çocuklarımıza okul ihtiyaçlarını alamadık. Bu yüzden aldığımız bu yardımlar bizi çok mutlu etti."

Panama Devlet Üniversitesi'nin de destek verdiği organizasyona, üniversitenin rektör yardımcısı bizzat katıldı. Yardım faaliyeti hakkında "Kimse Yok Mu ve Anadolu Kültür Merkezi'nin organize ettiği bu yardımlar, ihtiyaç duyulan, ulaşımın zor olduğu, merkeze uzak bölgelere güçlükle getirildi." diyen Panama Üniversitesi Rektör Yardımcısı Maria Benevides, üniversite olarak projeye verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Panama'da faaliyet gösteren Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Ustan, Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan yardımlardan çok etkilenen Kunayala kabilesinin kendilerine her fırsatta teşekkür ettiklerini belirtti. Yerleşim bölgelerinden uzak ve çeşitli imkanlardan yoksun halde yaşayan yerlilere yardım ulaştıran Türk halkına teşekkür eden Ustan, yardım bekleyen daha çok kişiye ulaşmak için bu projelerin herkes tarafından paylaşılması gerektiğini savundu.

Adadaki yardım faaliyetlerini yerinde inceleyen ve yapılabilecek projeleri değerlendiren Kimse Yok Mu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Metin Çetiner, misyoner yardım kuruluşları tarafından yerleştirilen güneş panelleri sayesinde adanın aydınlatılığını ancak yeterli içme suyunun bulunmadığını belirtti. Adadaki su kaynaklarının artırılması için çalışma yapabileceklerini söyleyen Çetiner, ayrıca çok sayıda çocuğun yaşadığı adaya bir oyun parkı hediye etmek istediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar