Kimse Yok Mu, Panamalı yetimlerin yüzünü güldürdü

Uluslarası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu, Panamalı yetimleri sevindirecek bir projeye imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Panamalı yetimlerin yüzünü güldürdü

Uluslarası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu, Panamalı yetimleri sevindirecek bir projeye imza attı. Ülkenin ücra köşelerinden birinde bulunan çocuk sığınma evine ek tesis inşa eden dernek, yer ve yatak eksikliği sebebiyle sıkışık halde yaşamak zorunda kalan yetimlere nefes aldırdı.

Yaklaşık 30 bin dolara mal olan ünitenin açılışı, Panama Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri ve Kimse Yok mu yetkilileri tarafından yapıldı.

Duygulu anların yaşandığı açılış töreninde konuşan yetimhane sorumlusu, gönlünde ve ufkunda dünyanın ücra yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma hissiyatı taşıyan hayırseverlere teşekkür etti.

Terk edilmiş yetimlerin yanı sıra, aile içi şiddete maruz kalan çocukların da sığınabildiği kurumda, 30 kişilik kapasiteye rağmen hâlihazırda 54 çocuk barınıyor.

Yapılan ek bina sayesinde yemekhane problemi çözülen ve barınma kapasitesi artırılan kurumun yatak ve çarşaf gibi acil ihtiyaçları da giderildi.

Gönderilen yardımlar için Türk halkına minnettar olduklarını belirten Panamalı görevliler, yetimhane için bir oyun alanı ve binanın etrafına duvar örülmesini de talep ettiler.
CİHAN

Yorumlar