Kimse Yok Mu, Kenya'ya ışık saçacak dev eğitim kompleksini hizmete açtı

Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerine devam eden Kimse Yok Mu Derneği, Kenya’nın Malindi şehrinde yurt, okul ve aşevinden oluşan devasa bir eğitim kompleksini hizmete açtı. 6 bin 600 metre kare kapalı alana sahip kompleksin açılışını,...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Kenya'ya ışık saçacak dev eğitim kompleksini hizmete açtı

Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerine devam eden Kimse Yok Mu Derneği, Kenya’nın Malindi şehrinde yurt, okul ve aşevinden oluşan devasa bir eğitim kompleksini hizmete açtı. 6 bin 600 metre kare kapalı alana sahip kompleksin açılışını, Kenya Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Belio Kipsang yaptı.

2012’de Doğu Afrika’da yaşanan kuraklığın ardından büyük bir kampanya başlatan derneğin, hadiseden en çok etkilenen Somali, Etiyopya, Uganda ve Kenya’da yaptırmaya başladığı 4 dev tesisin sonuncusu da tamamlandı. Açılış töreninde ayrıca kompleksin bulunduğu Kilifi bölgesindeki yerel eğitim yetkilileri ve birçok politikacı hazır bulundu.

HASTANE İNŞAATI DA TAMAMLANDI

Kenya’nın sahil kesimindeki Malindi şehrinde Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından inşa edilen komplekste, ana okuldan ilkokula, ortaokuldan liseye kadar 650 öğrenci eğitim görebilecek. 500 kişilik aşevi ve 120 kişilik öğrenci yurdundan oluşan eğitim kompleksinde tam donanımlı spor salonu, yüzme havuzu ve oyun alanı da bulunuyor.

Kompleksin içerisinde yer alan hastane binasının yapımı da sona erdi. Hastanenin açılışı ise sağlık malzemelerinin gelmesinden sonra gerçekleştirilecek.

NESİLLER ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURACAK

Açılışta söz alan Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Özkalay, “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var. Bu faaliyetler bugün ve gelecek nesillerle dostlukların kurulmasına vesile olacak” diye konuştu. Derneğin Genel Sekreteri Savaş Metin ise “Biz bu tesislerin Kenya toplumunun geleceğine parlak bir ışık saçacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim kompleksinin yönetimi ise 1991 yılından beri Kenya'da faaliyet gösteren ülkenin önemli eğitim kurumlarından Light Akademi tarafından yürütülecek.

Kenya'daki Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve derneğin Afrika’daki çözüm ortaklarından Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman ise dev eğitim kompleksinin ülke ve bölge için önemine değinerek, kompleksin yapımına destek veren Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllülerine teşekkürlerini sundu. CİHAN

Yorumlar