Kimse Yok Mu, Kamboçya'da Müslümanlara yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, Kamboçyadaki Türk müteşebbislerin açtığı Mekong Yardımlaşma Vakfı ile ortaklaşa organize ettikleri yardım projesi çerçevesinde Kamboçya’nın kırsal kesiminde su sıkıntısı yaşayan Müslümanlar için 4 adet su...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Kamboçya'da Müslümanlara yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, Kamboçyadaki Türk müteşebbislerin açtığı Mekong Yardımlaşma Vakfı ile ortaklaşa organize ettikleri yardım projesi çerçevesinde Kamboçya’nın kırsal kesiminde su sıkıntısı yaşayan Müslümanlar için 4 adet su kuyusu açtı. Kanhjong, Chres, Kampong Tralach ve Kampong Chhnang bölgelerinde açılan su kuyuları günlük yaklaşık 400 aileye temiz suya ulaşma imkanı veriyor.

Açılış törenine Kamboçya Müftüsü Kamaruddin bin Yusuf, Mekong Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hakan Atasever ve çok sayıda Kamboçyalı katıldı.

Mekong Yardımlaşma Vakfı Başkanı Atasever, burdaki Müslümanların durumunun çok kötü olduğunu belirterek, Mekong Vakfı olarak ellerinden geldiği kadar buradaki insanlara yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kamboçya Müftüsü Kamaruddin Bin Yusuf, törende yaptığı konuşmada, "Bugün burda, Kampong Chhnang’da Kamboçya müftüsü olarak bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımları bizi çok memnun etti. Bu yardımlardan dolayı Kimse Yok Mu Derneği ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Burdaki insanların en büyük ihtiyaçlarından biri de temiz içme suyuydu. Bu yüzden açılan su kuyuları burdaki halk için için çok önemlidir. Eskiden bu bölgedeki insanlar temiz içme suyu bulamıyordu ama açılan su kuyuları sayesinde insanlar temiz içme suyuna ulaşabiliyor. Kamboçya müftüsü olarak yardımlarınızdan dolayı bütün halkımız adına sizlere çok teşekkür ederim. Burdaki insanların maddi durumu kötü olduğundan yardımlarınızı her zaman bekliyoruz. Şuan açılan su kuyuları bir bölgenin ihtiyacını karşılıyor, temiz su ihtiyacı olan daha çok bölge var.’’ dedi.

Su kuyularının açıldığı bir köyde yaşayan Slamah adındaki kadın her gün 1,5 kilometre uzaklıktaki bir yerden su taşımak zorunda kaldıklarını, açılan su kuyuları sayesinde artık temiz suya rahat bir şekilde ulaşabildiklerini belirtti.

Bu arada Mekong Yardımlaşma Vakfı kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen pek çok yardım organizasyonuna imza atarak Kamboçyalı yetkililerin ve halkın takdirini topladı.

CİHAN

Yorumlar