Kimse Yok Mu, Filipinler’de afet bölgesinde yetim çocukları sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği’nin, Filipinler’de geçtiğimiz Kasım ayında Haiyan tayfununun yerle bir ettiği Tacloban şehrinde onardığı sağlık ocağı, kadın sığınma merkezi ve bir yetimhane törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Filipinler’de afet bölgesinde yetim çocukları sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği’nin, Filipinler’de geçtiğimiz Kasım ayında Haiyan tayfununun yerle bir ettiği Tacloban şehrinde onardığı sağlık ocağı, kadın sığınma merkezi ve bir yetimhane törenle açıldı. Ayrıca 50 bilgisayar ve bir ambulans da yerel yetkililere teslim edildi.

Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Ferhat Kazkondu, Filipinli Amiral Joel S. Garcia, Filipinler Silahlı Kuvvetleri Tümgeneral Carlos B. Holganza, Çalışma Bakan Yardımcısı Lagunzad III, eski senatörlerden Nikki Cosetag, Filipinler Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Dr. Henelito A. Sevilla, çok sayıda Filipinli ve Türk davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen törenler, Tacloban felaketzedeleri tarafından sevinçle karşılandı.

Bin 100 afetzedeye yardım paketlerinin dağıtılmasıyla başlatılan tören, onarımı tamamlanan sağlık ocağının açılışıyla devam etti. Kurdele kesiminden sonra sağlık ocağını gezen Filipinli yetkililer, onarımı biten binanın küçük bir hastane olduğunu dile getirdi. Ayrıca Kimse Yok Mu’nun gönüllü doktorlar ekibine de hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra kadın sığınma merkezi ve yetimhanenin açılışı yapıldı. Açılış için gelen heyeti ise Türk bayrağı baskılı t-shirt giyen yetim çocuklar ellerinde güllerle karşıladı.

Açılış öncesinde Cihan mikrofonuna konuşan Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, “Biz Kimse Yok Mu ekibi olaraktan tayfun felaketinden sonra buraya ilk gelen kuruluşlardan birisi olduk. Bugün itibariyle de kalıcı yardımlarımızın devir teslimi için buradayız. Sabah bin 100 aileye gıda kumanyası dağıtımını gerçekleştirdik. Daha sonra doğumhane ve diğer branşları içeren sağlık ocağımızın açılışını yaptık. Gönüllü doktorlarımız yine burada sağlık taraması için bulunuyorlar. Türkiye’den getirdikleri ilaçları da ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Az sonra da kadın sığınma merkezi ve yetimhanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Kimse Yok Mu olarak bize güvenen ve bize bu yardımları yapan halkımıza teşekkür ediyoruz ve yardımlarının yerine ulaştığını bilmelerini istiyoruz.” dedi.

Kadın sığınma merkezi ve yetimhanenin açılıştan sonra tesisi gezen misafirler yetim çocuklara pelüş oyuncaklar dağıtırken, çocuklarla bol bol fotoğraf çekildi. Son olarak Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin bağışı olan 50 bilgisayar ve merkezi Almanya’da bulunan Time To Help Derneği’nin Tacloban’a bağışladığı ambülansın devir teslim töreni de Tacloban Valiliği'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Metin Çetiner, kendisinin birçok felaket bölgesinde bulunduğunu, fakat Tacloban’a ilk defa geldiğini ve felaket döneminde basına yansıyan görüntülerden 4 ay kadar sonra bu kadar toparlanmış bir şehirle karşılaşmayı beklemediğini belirtti. Çetiner konuşmasının sonunda Tacloban’da sıradaki projelerinin 50 adet konut inşası olduğunu müjdeledi.

“KİMSE YOK MU’NUN YARDIMLARI İNSANLIĞA YAPILMIŞ YARDIMDIR”

Filipinler donanmasından Amiral Garcia, yaptığı açıklamada, “Kimse Yok Mu Derneği’nin Tacloban’da yaptıklarını insanlığa yapılmış birer yardım olarak görüyorum. Kimse Yok Mu’nun Tacloban’daki yardıma ihtiyacı olan kişilere verdiği destek görülmeye değer ve bence bu sayede artık Türk ve Filipinler insanı birbirine daha yakın.” ifadelerini kullandı.

Cihan mikrofonuna konuşan Tacloban Vali Vekili Lila Czarina A. Aquitania ise “Kimse Yok Mu’nun Tacloban’a getirdikleri sayesinde gördüğünüz üzere herkes çok mutlu, özellikle çocuklar çok mutlu. Okullardaki tüm bilgisayarlar felakette zarar gördüğü için özellikle bilgisayar yardımı onlar için çok önemliydi. Bunun yanında yeni bir sağlık ocağı, kadın sığınma merkezi, yetimhane ve ambülans bizim için oldukça büyük yardımlar.” sözlerine yer verdi.

8 Kasım’da Filipinler’in Tacloban şehrini, Leyte ve Samar adalarını vuran Haiyan tayfununda yaklaşık 7 bin kişi ölürken, bölgede 1,5 milyar dolarlık maddi zarar oluşmuştu. CİHAN

Yorumlar