Kimse Yok Mu ‘dan Kırgızistan’daki yetimlere ana kucağı

Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e kadar 110 ülkede yokluk ve yoksullukla mücadele eden Kimse Yok Mu, Kırgızistan’da yetimlere yardım protokolü imzaladı. Anlaşma...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu ‘dan Kırgızistan’daki yetimlere ana kucağı

Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e kadar 110 ülkede yokluk ve yoksullukla mücadele eden Kimse Yok Mu, Kırgızistan’da yetimlere yardım protokolü imzaladı. Anlaşma Kimse Yok Mu, ile Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim Vakfı arasında imzalandı. Buna göre Kimse Yok Mu, Kırgızistan’daki yetimlere 2 milyon 280 bin dolar değerinde yardımda bulunacak.

Kimse Yok Mu, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yetimler için yeni bir yurt inşa edecek. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Ferid Niyazov'un imzaladığı protokolde, Bişkek'te bulunan 18 bin metrekarelik arazide bulunan 71 nolu mektep yetimlere tahsis edildi. Yetimhane kompleksi için verilen alandaki yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tadilatı ve tefrişatı da Kimse Yok Mu tarafından yapılacak. Eylül ayında hizmete açılacak yetimhane kompleksi için 2 milyon 280 bin dolarlık yatırım yapılacak.

Kimse Yok Mu adına temaslarda bulunan Kalıcı Yardım Projeleri Koordinatörü Necdet Muhsin Varlı, "Bugün burada yetim çocuklar için böyle önemli bir eğitim hamlesi yapılabildiği için mutluyuz. İmzalanan bu protokolle Kırgız yetimlere tam donanımlı sıcak bir yuva hediye etmek istiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar