Kimse Yok Mu, Bosna'daki selzedelere yardımlarını sürdürüyor

Kimse Yok Mu Derneği, Mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna-Hersek'e yardımlarını sürdürüyor.Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu şehir Bosanski Şamats, selden en büyük zararı gördü. Diğer...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Bosna'daki selzedelere yardımlarını sürdürüyor

Kimse Yok Mu Derneği, Mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna-Hersek'e yardımlarını sürdürüyor.

Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu şehir Bosanski Şamats, selden en büyük zararı gördü. Diğer belediyelerin sel suları iki ya da üç gün sonra çekilirken, Bosna ile Sava nehirleri arasında kalan Şamats şehri bir haftadan fazla suyun altında kaldı.

Kimse Yok Mu temsilcileri, birçok vatandaşın hâlâ evine dönemediği Şamats'a ikinci kez yardım ulaştırdı. Üç TIR'la gönderilen yardımlar arasında gıda paketlerinin yanı sıra battaniye ve çekyatlar da bulunuyor.

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'ne de yardım elini uzatan Kimse Yok Mu, Biyelyina şehrine yine gıda ve temizlik ürünü ile çekyat ve battaniye ulaştırdı. Sırp vatandaşlar, selden sonra kendilerine en çok destek olanların Bosna'daki İslam Birliği ve Türkler olduğunu söyledi.

Bosna-Hersek'teki selzedeler için Temmuz ayı sonunda büyük bir bağış konferansı düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar