Kiliseler eşcinselliğin okullarda müfredata alınmasına karşı

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyalet Kültür Bakanlığı’nın 2015 tarihi itibariyle okullarda 'farklı cinsel yönelimlere hoşgörü' çerçevesinde planladığı müfredat değişimi büyük tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol
Kiliseler eşcinselliğin okullarda müfredata alınmasına karşı

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyalet Kültür Bakanlığı’nın 2015 tarihi itibariyle okullarda 'farklı cinsel yönelimlere hoşgörü' çerçevesinde planladığı müfredat değişimi büyük tepki topladı. Başta kiliseler ve eyalet ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokartik Birlik (CDU) ve veliler olmak üzere geniş bir kesim, Yeşiller/Sosyal Demokrat Parti (SPD) hükümetinin müfredat değişimini, öğrencilere bu yolla ideolojik bir görüşün aşılanmak istendiği gerekçesiyle reddediyor.

Protestan ve Katolik Kiliseleri, “Çocuk ve gençler cinsel kimlik arayışı esnasında dışarıdan herhangi bir etkiye maruz kalmamalıdırlar.” ifadesinin de yer aldığı ortak bir açıklama hazırladı. Okulların böyle bir vekalet hakkının bulunmadığının vurgulandığı açıklamada kiliseler, hoşgörüye karşı olmadıklarını, ancak, ‘farklı cinsel yönelimler’ kavramını reddettiklerini ifade etti. Bu şekilde okullardaki bilinçlendirmenin, gençlere bir ideolojiyi dayatmak anlamına geleceğini savunan kiliseler, bu durumum eyalet anayasasında geçen tanımlamalar açısından da sıkıntılı olacağına dikkat çekti.

Kiliselerin yanında yer alan CDU Eyalet Meclis Grubu Başkanı Peter Hauk, parti olarak önyargıların kalkması adına yapılan tüm çalışmaları saygıyla karşıladıklarını, ancak eyalet hükümetinin eşcinsellik konusunu merkeze oturtma gayretini rahatsız edici bulduklarını kaydetti. Hauk, devletin daha ziyade evlilik ve aile kavramlarını merkeze taşıma gayreti içinde olması gerektiğini kaydetti.

Koalisyon hükümetinin, yeni bir eğitim planı çerçevesinde sosyal etkileşimi teşvik etmek amacıyla uygulamaya koymak isteği ders planının bu kadar tepki toplamasının ardından geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu. CİHAN

Yorumlar