Kılıçdaroğlu: Oy kullanırken tercihinizi ahlaktan, dürüstlükten yana yapın

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizi bilge insanlar yönetsin. Ülkemizi, öfke dilini kullanmayan, şiddet dilini kullanmayan, herkesin çimentosu olan, bir anlamda demokratik, laik,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Oy kullanırken tercihinizi ahlaktan, dürüstlükten yana yapın

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizi bilge insanlar yönetsin. Ülkemizi, öfke dilini kullanmayan, şiddet dilini kullanmayan, herkesin çimentosu olan, bir anlamda demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin güvencesi, sigortası olan birisi kanalıyla biz ülkemizi yönetmeliyiz.” dedi.

Almanya’nın Köln şehrindeki Kadim Süryani Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Türk vatandaşlarına “Oy kullanırken tercihinizi ahlaktan, dürüstlükten yana yapmanızı, herkesi kucaklayan bir üsluptan yana yapmanızı isterim.” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Siyaset halka adanmışlık demektir, kişisel kariyer yapma yeri değildir.” vurgusunu yaptı.

Mardin’deki Deyrülzaferan Kilisesi’nde görkemli bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu, bizim de tarihimiz. Bu toprakların tarihi. Kendi tarihimizle gurur duymalıyız.” şeklinde konuştu.

Süryanilerin sorunlarını siyaset kurumunu gidermesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yurttaşımızın inancı veya kimliği dolayısıyla sorunları yaşayan bir ortamda olmasını istemeyiz. Huzur ve barışın ne kadar değerli olduğunu Ortadoğu’ya bakıp görüyoruz. Ortadoğu’da insanlar ölürken hepimiz üzülüyoruz. Biz bunları aşmak zorunda olan bir ülkeyiz. Herkesi kucaklayan, herkese saygılı bir dil kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kimlik dolayısıyla başkasını öldürmeyi kabul etmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Her inanç, her kimlik değerlidir. Kavgayı değil, huzurun ve barışın yolunu bulmak zorundayız.” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, laikliği de inançların güvencesi olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, Antakya Rum Kilisesi'nde de benzer mesajlar verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Huzuru sağlayacak olanlar bizleriz. Tercihlerimizi, huzurdan yana, barıştan yana, dostluktan yana yapabilirsek, kavgayı ötelersek, öfke diline kullananlara 'yeter artık' diyebilirsek, ben eminim kendi ülkemiz barışın ana kaynaklarından biri olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kilisede mum da yakan Kılıçdaroğlu, hangi dileği tuttuğu sorusuna cevap vermedi. CİHAN

Yorumlar