Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu seçilirse Türkiye’de huzuru yakalayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu seçilirse Türkiye’de huzuru yakalayacağız. İhsanoğlu, CHP veya MHP’nin değil, büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayıdır.” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu seçilirse Türkiye’de huzuru yakalayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu seçilirse Türkiye’de huzuru yakalayacağız. İhsanoğlu, CHP veya MHP’nin değil, büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayıdır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Köln’e geldi. CHP liderine; Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Ankara Milletvekili Levent Gök, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu eşlik etti. Almanya’daki temaslarına Köln’den başlayan Kılıçdaroğlu, Köln Radyosu Funkhaus Europa’nın programa katıldıktan sonra gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Almanya ziyaretinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri çalışması içinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Elbette... Cumhurbaşkanı adayı belli olduktan sonra bu birinci gelişim. Toplumun değişik kesimleriyle görüşeceğiz, onlara düşüncelerimizi aktaracağız. Onların bizden mutlaka soruları olacaktır, onları yanıtlamaya çalışacağım.” dedi.

CUMHURBAŞKANININ HERKESİ KUCAKLAMASI LAZIM

Avrupalı Türklere seslenen Kılıçdaroğlu, “Tüm yurttaşlarımdan şunu istiyorum: Sandığa gidecekler, oylarını kullanacaklar. Oylarını kullanırken şuna dikkat etmelerini isterim; biz bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın temiz olması lazım, şaibeli olmaması, bilgili olması lazım. Toplumun her kesimini kucaklaması lazım, kimseyi ötekileştirmemesi lazım. Dolayısıyla, seçilecek Cumhurbaşkanı, hepimizin Cumhurbaşkanı olacak. Ve Cumhurbaşkanı sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygınlığı olan bir isim olsun. Bu çerçevede oylarını kullanırlarsa ben mutlu olurum.” diye konuştu. CHP’nin Avrupa’da nasıl bir seçim çalışması yapacağı konusunda Kılıçdaroğlu, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıtmaya çalışacağız. İhsanoğlu kimdir, eserleri nedir, bugüne kadar neler yapmıştır. Cumhurbaşkanı olduğu zaman ülkenin yönetiminde ne tür bir amaç güdüyor. Anayasaya bağlılığı, laik, demokratik sosyal hukuk devletine bağlılığı, halkın değerlerine bağlılığı, bunları anlatacağız.” açıklamasını yaptı.

İHSANOĞLU SEÇİLİRSE TÜRKİYE’DE HUZURU YAKALAYACAĞIZ.

Cumhurbaşkanı'nın nasıl biri olması gerektiğine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Bir siyasetçinin saygın olmasının temel yolu ahlaki değerler üzerinde yükselmesidir. O nedenle ben, Cumhurbuşkanı adayının arı, temiz, saf ve şaibesiz olması gerektiğine yürekten inanıyorum. Ben onun önce bu kişiliğine bakarım. Sonra bilgisine, birikimine, sonra saygınlığı ve üslubuna bakarım. Kavgacı bir üslup mu, yoksa herkesi kucaklayan bir üslup mu kullanıyor? Bu çok önemlidir. Türkiye siyaseti bir kavga arenasına dönüştü ve biz bundan çok rahatsızız. Türkiye’de huzur istiyoruz. Burda yaşayan yurttaşlarımız da Türkiye’deki haberleri izledikleri zaman eminim onlar da huzursuz oluyorlar. Neden kavga ediyoruz? Cumhurbaşkanı adayının toplumda huzurun teminatı olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Ekmeleddin Bey’de bu özellik var” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bakın 57 İslam ülkesini yöneten kişidir, İslam İşbirliği Teşkilatı’nda genel sekreterlik yaptı. Kadın erkek eşitliğini savundu. Batıyı doğu ile buluşturdu. İslam ülkelerini uygar dünya ile buluşturdu. İnsan haklarını geliştirmek için İslam İşbirliği Örgütü içinde enstitüler kurdu. Dolayısıyla sadece Türkiye’de değil dünyada saygınlığı olan bir insan. Böyle bir insan Cumhurbaşkanı seçilirse eminim Türkiye’de huzurun en önemli adımını atmış ve huzuru yakalamış olacağız.”

İHSANOĞLU CHP VEYA MHP’NİN DEĞİL TOPLUMSAL UZLAŞMANIN ADAYI

Gazetecilerin “Çatı adayı İhsanoğlu toplumda açılan yaraları onarabilecek mi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle onaracaktır. Çatışma kültürünü kesinlikle ret edecektir. Hiç bir şekilde çatışmadan yana değil, toplumun huzurundan yanadır. Zaten kullandığı dile baktığınızda bunu görürsünüz. Son derece sade, son derece kibar ama bilge, toplumun her kesimini kucaklayan bir kişi.” şeklinde cevap verdi. “Sayın İhsanoğlu CHP veya MHP’nin adayı değil, büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayı” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Ona diğer siyasal partilerden de destek gelecek. Demokratik Sol Parti (DSP) ve Büyük Birlik Partisi’nden de (BBP) destek geldi. Önümüzdeki süreç içinde diğer siyasal partilerden de destek gelecektir. İnanıyorum Türkiye kendine layık olan bir Cumhurbaşkanını seçecektir."

HİÇ BİR DEMOKRATİK LİDER ERDOĞAN İLE AYNI KAREDE FOTOĞRAFA GİRMEK İSTEMİYOR!

Son dönemde Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden (AB) uzalaşıp uzaklaşmadığı sorusunu ise Kılıçdaroğlu, “Demokrasiden büyük ölçüde uzaklaşma var. Görülen davalar, özel yetkili mahkemeler, toplantı ve gösteri hakkı, yani en temel demokratik hakkı kullanmak isteyen gençlerin üzerine şiddet ve orantısız güçle gidilmesi, insanların ölmesi, organlarını, gözlerini kaybetmesi... Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın gündeminde. Bütün çağdaş dünya Türkiye’de ne oluyor, Türkiye’de neden bu kavga oluyor, demokrasi işlemiyor diye kaygı duyuyorlar. O nedenle Erdoğan’ın hem doğuda, hem batıda itibar kaybını biliyoruz. Hiç bir demokratik lider Erdoğan’la aynı karede fotoğrafa girmek istemiyor. Bu Türkiye açısından çok büyük bir negatif tablo. Ben Sayın İhsanoğlu’nun bu tabloyu değiştireceğine inanıyorum.” diye cevapladı. CİHAN

Yorumlar