Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında hiçbir medya patronu kamu ihalesine katılamayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de basının baskı altında olduğunu ve bu yüzden de halkın özgür olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda medya özgürlüğünü sağlayacaklarını vaat etti ve...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında hiçbir medya patronu kamu ihalesine katılamayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de basının baskı altında olduğunu ve bu yüzden de halkın özgür olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda medya özgürlüğünü sağlayacaklarını vaat etti ve hiçbir medya patronunun doğrudan ya da dolaylı olarak kamu ihalesine katılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, tüm gazetecilerin de sendika çatısı altında örgütleneceğini ve haberlerinin arkasında durabileceğini ifade etti.

Almanya’nın Essen şehrinde partisi tarafından düzenlenen ‘Büyük Buluşma’ etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bizim sesimiz yeteri kadar kitlelere ulaşmaz. Çünkü medya baskı altındadır. Medya kontrol ediliyor. Medya denetleniyor. Medyanın özgürlüğü yoktur. Medyası özgür olmayan bir ülkenin halkı da özgür değildir.” dedi.

“GENLERİMİZDE KUVAYI MİLLİYE RUHU VAR”

Birinci hedeflerinin Türkiye’de demokrasiyi kökleştirmek ve genişletmek, beysel hak ve özgürlükleri genişletmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, kendisi ve yakınlarının telefonlarının dinlediğini belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar. Yılmayacağız, korkmayacağız. Bizim genlerimizde, bizim dokularımızda Kuvayı Milliye ruhu yatar. Hiçbir kimseye boyun eğmeyiz biz.” dedi.

CHP'nin 'hilafeti yok edip cumhuriyeti kuran ve halkın egemenliğini getiren' parti olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir baskı altında kalmadan 1946'da demokrasinin gereği olarak çok partili sistemi getirdiklerini savundu. CİHAN

Yorumlar