Kılıçdaroğlu: Bu işin fıtratında aslında ölüm yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeraltında çalışmanın doğasında ölümlü kazaların olmadığını Almanya'da gördüğünü söyledi.Essen şehrindeki maden ocağı müzesi ziyaretinin ardından soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bu işin fıtratında aslında ölüm yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeraltında çalışmanın doğasında ölümlü kazaların olmadığını Almanya'da gördüğünü söyledi.

Essen şehrindeki maden ocağı müzesi ziyaretinin ardından soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Buraya gezdiğimizde görüyoruz ki, bu işin fıtratında aslında ölüm yok. Eğer tedbir alırsanız, aklınızı kullanırsanız, riskleri önlerseniz; insanlar huzur içinde aşağıya inip çalışırlar. Alın teriyle para kazanırlar. Çoluk çocuklarını geçindirirler." dedi.

Essen'deki müzede 1800'lü yılların madencilik koşullarının da anlatıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki koşulları aslında bir anlamda anlatıyor. Zaten Erdoğan da bilgi verirken 1800'lü yıllarda İngiltere'deki kazadan örnek vermişti." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'çatı aday' konusunda büyük bir uzlaşmadan yana olduklarını ifade etti ve aradıkları nitelikleri saydı.

Kılıçdaroğlu, yurtdışındaki Türklere seçme hakkı yanında seçilme hakkı da verilmesini istedikleri, bunun için de yurtdışında seçim bölgeleri oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar