Kılıçdaroğlu Almanya gezisine maden turu ile başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'daki Türklerle buluşmak için geldiği Essen kentindeki programına ocağı gezisi ile başladı. Kılıçdaroğlu, Almanya'nın en büyük maden bölgesinde olan Essen kentinde 2001 yılından itibaren...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Almanya gezisine maden turu ile başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'daki Türklerle buluşmak için geldiği Essen kentindeki programına ocağı gezisi ile başladı. Kılıçdaroğlu, Almanya'nın en büyük maden bölgesinde olan Essen kentinde 2001 yılından itibaren dünya kültür mirasını koruma eserleri arasına giren eski maden ocağını ziyaret etti. Zeche-Zollverein maden müzesini kalabalık bir partili heyeti ile gezen Kılıçdaroğlu devasa maden müzesinin rehberi tarafından bilgilendirildi.

1847 yılında açılan maden ocağı tarihi süreç içerisinde teknolojininde gelişmesi ile kendini sürekli yeniledi. Bir taraftan kömür çıkarma işlemini artıran maden ocağı diğer taraftan işçilerin güvenliğini artıracak önemler aldı. 1986 yılında bölgedeki yapısal değişikliğin neticesi olarak faaliyetlerine parça parça son verilen ocak, daha sonra müzeye dönüştürüldü.

2001 yılında UNESCO tarafından dünya kültür mirasını koruma eserleri arasına alınan maden ocağı bugün müze olarak her yıl binlerce ziyaretciyi ağırlıyor. Kılıçdaroğlu müze ziyaretini açıklarken, "Soma'da yaşamını yitirenler için orada ölümlerin doğal olduğu söylendi, bunların doğal olmadığını görmeye ve tüm dünyaya göstermeye geldik buraya." dedi. Müze rehberi Robert Müller, "Biz madenciler kendi aramızdaki birlik ve beraberliğimizin ifadesi olarak birbirimize 'sen' diye hitap ederiz." dedi ve Kılıçdaroğlu'nu madencilerin kullandığı "Glückauf" (hoşçakal) sözü ile uğurladı.

Kılıçdaroğlu bugün ayrıca Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Federal Milletvekili Dirk Heidenblut ile de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak. Kılıçdaroğlu daha sonra Avrupa'daki Türklerle buluşmak üzere Essen'deki 12 bin kişilik Gruga Salonu'nda konuşma yapacak. CİHAN

Yorumlar