Kiev’de halk meydanın kaderi için toplandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda iki ay aradan sonra halk yeninden toplandı. Meydanda toplanan halkın ana gündemini şehrin merkezinde altı aydan fazla bir süredir duran çadır kentin kaderini belirlemek...

Google Haberlere Abone ol
Kiev’de halk meydanın kaderi için toplandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda iki ay aradan sonra halk yeninden toplandı. Meydanda toplanan halkın ana gündemini şehrin merkezinde altı aydan fazla bir süredir duran çadır kentin kaderini belirlemek oluşturdu.

2 binden fazla vatandaşın katıldığı halk toplantısı geleneksel olarak farklı kiliselerin temsilcilerinin duasıyla başladı. Kievliler ellerinde Ukrayna bayraklarıyla oluşturulan platformda söz alan meydan ve kamu yetkililerini dinledi.

Daha sonra Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan halka hitap eden, Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) lideri Vitaliy Kliçko, Merkez Seçim Komisyonu resmi sonuçları açıklayınca Kievlilerin önünde yemin ederek görevine başlayacağını ifade etti.

Meydandaki çadır kenti ve barikatları dağıtma taraftarı olmadığını açıklayan ünlü boksör Kliçko, Şubat ayında 100’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği İnstitutskaya Caddesi’nin adını ‘Ölümsüz Kahramanlar’ olarak değiştirme sözü verdi.

Belediye başkanlığı görevine başlaması akabinde ilk iş yolsuzlukla mücadele edeceğini dile getiren Kliçko, kamu ve diğer birçok alanda reform vaadinde bulundu.

Kliçko; “Reformların gerçekleşmesi için farklılıklara rağmen birleşmeliyiz. Ukrayna’daki değişim, Kiev’den başlayacak." dedi. CİHAN

Yorumlar