Kiev'de Belediye Başkanlığı seçimleri için hazırlıklar tamamlandı

Ukrayna genelinde, 25 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin en önemli ayaklarından biri de Kiev belediye başkanlığı seçimi. Başkent Kiev'deki seçmenler cumhurbaşkanı ve belediye başkanı ile birlikte il genel meclisini de belirleyecek. Cumhurbaşkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Kiev'de Belediye Başkanlığı seçimleri için hazırlıklar tamamlandı

Ukrayna genelinde, 25 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin en önemli ayaklarından biri de Kiev belediye başkanlığı seçimi. Başkent Kiev'deki seçmenler cumhurbaşkanı ve belediye başkanı ile birlikte il genel meclisini de belirleyecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde kullanılacak oy pusulalarında tıpkı para banknotlarında olduğu gibi bazı koruma tedbirleri bulunuyor. Oy pusulaları ultraviyole ışığa tutulduğunda ya da 35 dereceye ısıya maruz kaldığında sararıyor. Kiev il meclisindeki 120 sandalyenin 60’ı bağımsız adaylara kalan 60’ı ise partili adaylar için ayrılıyor.

Kiev belediye başkanlığı koltuğu için 17 adayın yarıştığı oy pusulası 50 santimetre uzunluğunda iken 35 partinin yarıştığı Kiev il meclisi oy pusulası ise 80 santimetre.

Belediye seçimlerinde bağımsız adaylara oy vermek için ise ayrı oy pusulaları kullanılacak. Onun uzunluğu da 50 santimetreyi buluyor.

Kiev yerel seçimleri için devlet bütçesinden 9,8 milyon grivna (yaklaşık 820 bin dolar) ayrıldı.

Partili Kiev belediye başkan adayları ve şehir meclisi adayları 52 bin 934 grivna (yaklaşık 4 bin 500 dolar) kaparo öderken bağımsız adaylar ise sadece 882 grivna (73 dolar) ödedi. CİHAN

Yorumlar