Kiev’de 1 Mayıs özel kuvvetlerin işgal tatbikatıyla başladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de muhafız birliği, olası bir işgal eylemine karşı 1 Mayıs’ta tatbikat yaptı. Başbakanlık, parlamentosu binası ve çevresinde gerçekleşen tatbikatta, olası bir işgalde kamu binalarının güvenliğinin nasıl...

Google Haberlere Abone ol
Kiev’de 1 Mayıs özel kuvvetlerin işgal tatbikatıyla başladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de muhafız birliği, olası bir işgal eylemine karşı 1 Mayıs’ta tatbikat yaptı. Başbakanlık, parlamentosu binası ve çevresinde gerçekleşen tatbikatta, olası bir işgalde kamu binalarının güvenliğinin nasıl sağlanacağı gösterildi.

Ağır silahlarla donatılmış kolluk kuvvetleri, parlamento çevresindeki yollarda tedbir alarak bina çevresindeki yolları kum yüklü kamyon ve zırhlı araçlarla trafiğe kapattı. Etraftaki binaların çatılarına gece görüşlü ve lazerli keskin nişancılar yerleştirildi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kiev’deki gece güvenliğini sağlayan savunma birliklerinden Vadim adlı gönüllü; “Tatbikat geceleyin gerçekleşiyor, çünkü; gerçek hayat koşullarına göre düşünülüyor. Gündüz şehir trafiği yoğun ve sokaklarda çok sayıda insan var ” dedi.

Tatbikat sonrasında basın açıklaması yapan Ukrayna Devlet Muhafaza İdaresi Başkanı Valeriy Geletey; “Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Toplumda doğal olarak gerginlik arttı. Bununla birlikte Kırım’ın ayrıldı, Lugansk ve Donetsk gibi şehirlerde belirsizlik sürüyor. Gerilimin yüksek olması hasebiyle biz de güvenlik tedbirlerini artırdık. Tatbikatta da herhangi bir senaryo yoktu, sadece gerçek şartlara en uygun biçimde hareket ettik.” dedi.

Muhafaza birliği ülkedeki; devlet adamlarını, hassas binaları ve resmi heyetleri koruyan tecrübeli askerlerden oluşuyor. CİHAN

Yorumlar