Kiev, Putin’in seçim sonrası yeni yönetimle işbirliği açıklamasından memnun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna halkının tercihlerine saygı duyacaklarını, seçim sonrası iktidara gelecek yönetimle işbirliği yapabileceklerini açıklaması Kiev’de memnuniyetle karşılandı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy...

Google Haberlere Abone ol
Kiev, Putin’in seçim sonrası yeni yönetimle işbirliği açıklamasından memnun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna halkının tercihlerine saygı duyacaklarını, seçim sonrası iktidara gelecek yönetimle işbirliği yapabileceklerini açıklaması Kiev’de memnuniyetle karşılandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsya, Rusya’nın yeni kurulacak Ukrayna hükümetini ve Cumhurbaşkanı seçimlerini tanıyacağı yönündeki açıklamaların sevindirici olduğunu söyledi.

Yaptırımların ya da muhtemel yaptırım açıklamaların önleyici etkisi olduğunu savunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşçitsya, Interfax’a yaptığı değerlendirmede, “Rusya şu an çok önemli bir açıklama yaptı. Bunun somut adımlarla da desteklenmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Ukrayna’da Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin meşruiyeti konusunda Moskova kararsız olduğunu ifade ediyordu. Ülkenin doğu ve güney bölgelerinde sıcak çatışmalar devam ederken yapılacak seçimler Kiev’in geleceği açısından tarihi öneme sahip.

St. Petersburg’da düzenlenen Uluslar arası Ekonomik Forum’da konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, halen Ukrayna yönetimi ile görüştüklerini, seçimlerden sonra da yeni yönetimle çalışmak için hazırlandıklarını söyledi. Rus lider askeri operasyonların seçimlerden sonra sona ermesini ümit ettiklerini de belirtti.

Ukrayna seçimlerinin Rusya açısından hayati öneme sahip olduğunu, ABD için ise teknik bir konu olduğunu kaydeden Putin, “Ben kişisel olarak sorunla ilgilendim. Çünkü bu bizim için, ABD için olmadığı kadar hayati öneme sahip.” dedi.

Ukrayna’da değişimin darbe yerine seçimle olması durumunda, Rusya’nın ekonomik desteği sürdüreceğini vurgulayan Putin, Ukrayna’nın 3,5 milyar doları aşan ödenmeyen borcuna rağmen iki ülkenin doğalgaz konusunda uzlaşacağına inandığını belirtti. CİHAN

Yorumlar