Kıbrıs'taki dini liderler Türk tarafında yemekte bir araya geldi

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay Kıbrıs’taki dini liderlere yemek verdi.Yemeğe Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Lisa Buttenheim, Maraonit B.

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs'taki dini liderler Türk tarafında yemekte bir araya geldi

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay Kıbrıs’taki dini liderlere yemek verdi.

Yemeğe Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Lisa Buttenheim, Maraonit Başpiskoposu Yusuf Souf, ve adadaki diğer dini liderler katıldı.

Lefkoşa’daki Merit Otel’de yer alan yemek öncesinde Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Maraonit Başpiskoposu Yusuf Souf ile İsveç Dini Sosyal Demokratlar Birliği Başkanı Peter Weiderud birer konuşma yaptı.

Talip Atalay konuşmasında bugün tarihi bir gün yaşandığını söyledi ve davetine icabet eden dini liderlere ve Buttenheim’a teşekkür etti. Atalay, dinin dilini öne çıkararak bir arada olmak ve geleceğe dönük umutlar besleyip yeşertmek konusunda hep beraber önemli adımlar attıklarını söyledi.

Karşılıklı pek çok sorunları bulunduğunu fakat sorunların ancak konuşularak, iyi ilişkiler kurularak aşılabileceği hususunda hemfikir olduklarını ifade eden Atalay, olabildiğince siyaset dilinden uzak durarak, din dilini konuşarak kendi aralarında güveni geliştirip gerçek sorunların masada müzakereciler tarafından konuşulmasına ne kadar destek olabilirlerse dini liderler olarak o kadar katkı sağlayacaklarını belirtti.

Dini Liderlerin esas desteğinin psikolojik bariyerleri aşma konusunda olabileceğini belirten Atalay, iki tarafta da dini hassasiyetlerin korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

HRİSOSTOMOS: DİNİ LİDERLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMA TAAHHÜDÜ VERDİK

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos da konuşmasında yemek davetinden dolayı Atalay’a teşekkür etti. Hrisostomos, Atalay’ın Girne’deki Hristiyan mezarlığında moda çekimi yapılmasıyla ilgili eleştirilerini, olumlu konuşmaları ve topluma tavsiyelerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Dini liderler olarak birlikte çalışma taahhüdünde bulunduklarını kaydeden Hrisostomos, Kıbrıs’taki tüm halkların birlikte çalışacağı günlerin geleceğini, memnuniyet ve neşenin adada hakim olacağını söyledi. Sevginin adanın tümünü kaplamasını arzu ettiklerini belirten Hrisostomos, Kıbrıs’ta dini sorunlar yaşanmadığını, yaşanan anlaşmazlıkların dinle alakalı olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar