Kıbrıs'ta Türk, Yunan ve Rum ticaret odaları yarın ilk kez bir araya gelecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Ticaret Odası (KEVE) ve Yunanistan Ticaret Odaları Birliği yönetim kadroları yarın Kıbrıs'taki ara bölgede bir araya gelecek. Adanın iki kesiminde yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs'ta Türk, Yunan ve Rum ticaret odaları yarın ilk kez bir araya gelecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Ticaret Odası (KEVE) ve Yunanistan Ticaret Odaları Birliği yönetim kadroları yarın Kıbrıs'taki ara bölgede bir araya gelecek. Adanın iki kesiminde yaşayan insanların birlikte yaşamalarını kolaylaştırıcı ortak projeler üretilmesinin amaçlandığı toplantı dört ülkenin işadamlarının katılımı ile ilk olma özelliği taşıyor.

Yarın ara bölgede bulunan Chateau Status Restaurant’ta yapılacak görüşmede TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yunanistan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Constantine Michalos, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides ve beraberlerindeki heyetler bir araya gelecek.

TOBB'dan yapılan açıklamada, toplantının ana gündeminin adanın iki kesiminde yaşayan insanların birlikte yaşamalarını kolaylaştırıcı ortak projeler üretilmesi olduğu belirtilirken, Kıbrıs ekonomisine ivme kazandırılması için neler yapılabileceğinin değerlendirileceği aktarıldı.

Toplantıda, adada sürdürülebilir bir siyasi çözüme ulaşmaya destek sağlamaları için Türkiye, Yunanistan, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ın iş dünyaları arasında bir diyalog mekanizması oluşturulmasının amaçlandığı bildirilen açıklamada, "Taraflar arasında özel sektör dayanışmasına dayalı bu tarz bir ortak oluşum, Kıbrıs’ta sürdürülebilir bir çözüm için siyasilerin resmi görüşmelerine paralel olarak ada halkının hayatlarında iyileştirmeler yapmaya başlayabilir."denildi.

Bu arada, toplantının organizasyonunda TOBB’un düşünce kuruluşu Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) önemli bir rol üstleniyor.

Öte yandan, görüşme sonrasında ortak bir basın toplantısı yapılarak alınan kararların kamuoyuna açıklanacağı da aktarıldı. CİHAN

Yorumlar