Kıbrıs'ta Ayin İzni Rumları Memnun Etmedi

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Kıbrıslı Rumların 58 yıl aradan sonra Gazimağusa’da Surlariçi’nde yaptıkları ayinin basında yer almasından rahatsız oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs'ta Ayin İzni Rumları Memnun Etmedi

Hrisostomos, Kıbrıslı Rumların söz konusu kilisede ayin yapmalarına izin verilmesinin “Türk propagandasını bir parçası" olduğunu iddia etti.

Hrisostomos konu ile ilgili açıklamasında, Gazimağusa’daki Ay İkserino kilisesinde ayin düzenlenmesi ve bunun uydu aracılığıyla yayınlanmasının, yurtdışına 'Türkler kutsal mekanlarına saygı gösteriyor' şeklinde imaj oluşturmak amacını taşıdığını ileri sürdü..

Güney Kıbrıs’taki tüm camilerin Rum hükümetince restore edildiğini de öne süren Hrisostomos, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay’a Güney’deki tüm camileri gezdirmeye ve hepsinin restore edildiğini göstermeye hazır olduğunu belirtti.

Hrisostomos, eğer bir tane restore edilmemiş cami bulunursa restorasyonunu Rum Başpiskoposluğun üstleneceğini savunarak, KKTC’de bulunan 500’den fazla kilise için de aynı şeyi istediklerini ifade etti. Taleplerinin bu kiliselerin KKTC makamlarınca tamir edilmesi olmadığını, restorasyonu kendilerinin yapmak istediklerini aktaran Rum Başpiskopos, “Ancak bu olursa ilerlemeden söz edebiliriz.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar