Kıbrıslı Türkler, Şafak Nöbeti için gün sayıyor

Kıbrıs Türk halkının özgürlük sembolü olarak görülen Şafak Nöbeti’nde 40. yıl heyecanı yaşanıyor. Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, Gazze ve diğer ülkelerde yaşanan sıkıntıları zamanında Kıbrıs Türk...

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıslı Türkler, Şafak Nöbeti için gün sayıyor

Kıbrıs Türk halkının özgürlük sembolü olarak görülen Şafak Nöbeti’nde 40. yıl heyecanı yaşanıyor. Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, Gazze ve diğer ülkelerde yaşanan sıkıntıları zamanında Kıbrıs Türk halkının da yaşadığını belirtti. Tanpınar, Şafak Nöbeti’nin birçok kesime önemli mesajlar verdiğini belirterek, “Bu önemli kesimin en başında ise dış dünya var. 'Burada Türkiye’nin ne işi var' diyenlere Şafak Nöbeti en güzel cevabı veriyor.” dedi.

Kıbrıs Türkü için hayati öneme sahip olan 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 40. yıldönümü Yavuz Çıkarma Plajı'nda 'Şafak Nöbeti' ile karşılanacak.

Bu yıl 5. kez yapılacak olan Şafak Nöbeti’nde binlerce kişi elinde meş'alelerle sahile inerek sembolik olarak Türk askerinin gelmesini bekleyecek. 110 kişilik bir mehteran takımı ile büyük bir gösterinin de yapılacağı organizasyonda 20 imam-hatip de dua okuyacak.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Şafak Nöbeti, şehidimize, gazimize, o yıllarda bu mücadeleyi veren insanlara duyduğumuz saygının bir ritüeli. Dolayısıyla özgürlüğün 40. yılında çok daha ayrı bir heyecanla bu nöbet tutulacak.” dedi.

Türk askerinin adaya barış ve huzur getirdiğinin altını çizen Tanpınar, Gazze’de yaşananları hatırlatarak, Kıbrıs Türkü’nün de daha önce bu acıları yaşadığına vurgu yaptı. Tanpınar, bu sebeple Kıbrıs’taki huzurun kıymetinin bilinmesi gerektiğini aktardı.

Tanpınar, Şafak Nöbeti’nin birçok kesime önemli mesajlar verdiğini belirtti. Bu önemli kesimin en başında dış dünya olduğunu ifade eden Tanpınar, “ Burada Türkiye’nin ne işi var, diyenlere Şafak Nöbeti en güzel cevabı veriyor.” diye konuştu.

GÜL’ÜN ŞAFAK NÖBETİNE KATILMASI BEKLENİYOR

Öte yandan 19-20 Temmuz tarihleri arasında KKTC’de olacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şafak Nöbeti’ne de katılması bekleniyor.

Son dış ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen Gül, göreve geldiği 2007 yılında ilk yurt dışı ziyaretini de yine KKTC’ye yapmıştı. CİHAN

Yorumlar