Kıbrıslı Türkler BM'yi Gazze'de göreve çağırdı

Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları adlı grup, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a iletilmek üzere Ledra Palace Sınır Kapısı'nda BM yetkililerine bir mektup teslim etti. Savaş karşıtları; Suriye, Irak ve son olarak Gazze'de yaşanan kanlı olayları...

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıslı Türkler BM'yi Gazze'de göreve çağırdı

Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları adlı grup, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a iletilmek üzere Ledra Palace Sınır Kapısı'nda BM yetkililerine bir mektup teslim etti. Savaş karşıtları; Suriye, Irak ve son olarak Gazze'de yaşanan kanlı olayları kınadı ve BM'yi bölgede etkin olmaya davet etti.

Savaş Karşıtları adına açıklama yapan Tahsin Mertekçi, çoluk çocuk, yaşlı, kadın denmeden insanların bütün dünyanın gözü önünden katledildiğini söyledi. Bütün dünyanın bu katliama sessiz kaldığını savunan Mertekçi, kendilerinin de adada daha önce buna benzer sorunlar yaşadıklarını hatırlattı.

"KATLİAMA SESSİZ KALINMASINA ANLAM VEREMİYORUZ"

Başta BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa olmak üzere tüm üye ülkeleri göreve çağırdıklarını kaydeden Mertekçi, "Biz bu kadar suçsuz, günahsız insan katledilirken, soykırıma dönüşecek görüntüler izlenirken sessizliklerine anlam veremiyoruz. Kıbrıs Türk Savaş Karşıtları olarak onlar adına bunu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a iletilmek üzere bir mektup yazdık. Onlara görevlerini ve sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Ve derhal bütün dünya ülkelerini bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan bu katliamlara son vermeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mertekçi, yanında getirmiş olduğu mektubu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a iletilmek üzere BM askerlerine teslim etti.

MAMALI: BM KATLİAMLARA REAKSİYON GÖSTERMEMEKTE

Mertekçi'ye eşlik eden Avukat Barış Mamalı da Birleşmiş Milletler'in savaşları önlemek veya çıkan savaşları durdurmak amacıyla kurulduğunu aktardı. Mamalı, "Bugün görüyoruz ki yanı başımızdaki Ortadoğu’da Suriye, Irak ve son olarak İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılarla insanlar katledilmekte amaç bu amaçla kurulmuş olan BM de henüz bir reaksiyon görememektedir. Biz bu katliamları yaşatanları kınadığımız gibi BM’nin de asli görevlerini hatırlatmak için de buradayız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar