KGAÖ'den Tacikistan'a askeri yardım

Tacikistan'da temaslarda bulunan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
KGAÖ'den Tacikistan'a askeri yardım

Tacikistan'da temaslarda bulunan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bordyuja, KGAÖ'ye üye ülkelerin Tacikistan'a askeri yardımda bulunduğunu kaydetti. Tacikistan ile Afganistan sınırının korunması için kapsamlı bir program hazırlandığını ve bu programın hayata geçirilmesi için örgüt bazında bir çalışma grubunun oluşturulduğunu ifade eden Bordyuja, bu kapsamda karakol, kontrol noktaları, çitler ve diğer altyapı yapımının öngörüldüğünü ifade etti.
KGAÖ Genel Sekreteri, sözkonusu program kapsamında üye ülkelerin yardım edeceğinin altını çizerek, "Belarus iş makine konusunda büyük bir yardımda bulunacak. Ermenistan araçların satın alınmasına ilişkin giderleri karşılayacak. Rusya ve Kazakistan'ın da program kapsamında yardım planları var" dedi.

TACİKİSTAN-KIRGIZİSTAN SINIRINDA TANSİYON DÜŞTÜ
Tacikistan ile Kırgızistan sınırında yaşanan olaylara da değinen Bordyuja, şimdilik sınırın sakin olduğunu ve her iki ülke sınır muhafızları tarafından silah kullanılmaması konusunda önemli kararların alındığını ifade etti. Bordyuja, sınırda her iki ülke tarafından belirlenen kişilerin çalıştığını ve sınırların belirlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar