Kerry: Boko Haram'la mücadele için Nijerya'ya ekip gönderdik

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Nijerya'da kız öğrencileri kaçıran Boko Haram örgütüyle mücadele için bu ülkeye bir ekip gönderdiklerini söyledi.Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet el-Carba ile görüşmesinin...

Google Haberlere Abone ol
Kerry: Boko Haram'la mücadele için Nijerya'ya ekip gönderdik

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Nijerya'da kız öğrencileri kaçıran Boko Haram örgütüyle mücadele için bu ülkeye bir ekip gönderdiklerini söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet el-Carba ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Kerry, "Ekibimiz Nijerya'ya ulaştı. Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathon hükümeti ile, kızların ailelerine dönmesi için gereken her şeyi yapmak üzere birlikte çalışacaklar." dedi. Kerry, uluslararası toplumun Boko Haram'ı kınamakla yetinmemesini, Nijerya'ya yardım için harekete geçmesini istedi.

SMDK'nın mutedil ve kapsayıcı bir kurum olduğunun da altını çizen John Kerry, koalisyonun Esed rejimine karşı tüm Suriyelileri korumayı hedeflediğini kaydetti.

El Carba ise Kerry ile birçok kez görüştüğünü fakat ilk kez Washington'da bir araya gelme imkanı bulduğunu dile getirdi. Suriyeli muhalif lider, Esed rejimine karşı mücadelede süper güçlerin desteğini talep etti.

CİHAN

Yorumlar