Kerkük'te Türkmenler, kamyonlarla bölgeyi terk ediyor

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrine bağlı Beşir köyünde yaşayan Şii Türkmenler, IŞİD saldırısı korkusuyla köyü terk ediyor. Sıcak çatışmaların yaşadığı bölgede halk, kamyonlarla kaçıyor. Çatışmalarda 2 polis ve 1 Peşmerge...

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te Türkmenler, kamyonlarla bölgeyi terk ediyor

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrine bağlı Beşir köyünde yaşayan Şii Türkmenler, IŞİD saldırısı korkusuyla köyü terk ediyor. Sıcak çatışmaların yaşadığı bölgede halk, kamyonlarla kaçıyor. Çatışmalarda 2 polis ve 1 Peşmerge hayatını kaybetti. 16 kişin yaralandığı bildiriliyor. IŞİD militanları, Kerkük’ün 20 kilometre güneyindeki Beşir köyüne saldırdı. Saldırı haberi üzerine köyde hareketli saatler yaşandı. Köyde kadın ve çocuklar kamyonlara bindirilerek güvenli bölgelere gönderilirken, eli silah tutanlar ise çatışmak için köy dışına çıkıyor.

Ağır silahların kullanıldığı çatışma bölgesine çok sayıda ambulansın sevk edildiği öğrenildi.

Büyük panik yaşayan köy sakini bir Türkmen “Yetişin, asker gelsin. Halk kaçıyor, Bir çare bulun, halk kaçıyor” diyerek yardım talebinde bulundu.

Destek için çok sayıda Peşmerge gücünün sevk edildiği bölgede hala çatışmalar devam ediyor.

Bölgede görev yapan gazeteciler, köyde panik anında polislerin saldırısına uğradı.

Türkmen polisler, gazetecilere ajan mısınız diyerek saldırdı. Cihan Haber Ajansı kameramanı, “Türkmenim”, “Ben de Türkmenim” demesine rağmen polis, saldırısından kurtulamadı.

CİHAN

Yorumlar