Kerküklü hayırseverlerden sığınmacılara yardım

Irak'ın kuzeyinde radikal Selefi örgüt Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) militanlarının saldırısından kaçarak Kerkük'e sığınan 175 Şii Türkmen aileye, barınma yardımı yapıldı. Kerküklü hayırseverler, Beşir köyü ile Tazehurmatu’da...

Google Haberlere Abone ol
Kerküklü hayırseverlerden sığınmacılara yardım

Irak'ın kuzeyinde radikal Selefi örgüt Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) militanlarının saldırısından kaçarak Kerkük'e sığınan 175 Şii Türkmen aileye, barınma yardımı yapıldı.

Kerküklü hayırseverler, Beşir köyü ile Tazehurmatu’da gelen Şii Türkmenlere yardım elini uzattı.Türkmen Kadınlar Birliği binasında toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yetkililer, yeri olmayan ve okullarda kalan ailelere yardım için öncelik tanıdıklarını ifade etti. Dernek binasında toplanan; battaniye, yastık, yorgan ve döşekler 175 aileye teslim edildi.

Türkmen Kadınlar Birliği üyesi Faize Ahmet, ayırım yapmadan herkese yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Kerküklü Türkmen zenginlere seslenen Ahmet, “Ramazan ayında bu insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Zenginlerimiz bir araya gelerek gıda yardımında da bulunsunlar.” dedi.

Yardımı alan Türkmen sığınmacı Abbas Kazım, geride her şeylerini bırakarak geldiklerini söyledi. Kazım,“Zalimler aniden köyümüze saldırdılar. Evimizde ne varsa aldılar. Ne paramızı ne de eşyamızı bıraktılar. Hiçbir şeyimiz kalmadı. ” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar