Kerkük İl Meclis Başkanı Turan: Türk okulları bizi zor günlerde yalnız bırakmadı

Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan, Türk girişimcileri tarafından Kerkük’te açılan Türk okulların, kendilerini zor günlerinde hiç yalnız bırakmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Kerkük İl Meclis Başkanı Turan: Türk okulları bizi zor günlerde yalnız bırakmadı

Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan, Türk girişimcileri tarafından Kerkük’te açılan Türk okulların, kendilerini zor günlerinde hiç yalnız bırakmadığını belirtti. Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde gerçekleştirilen Irak Ulusal Proje Olimpiyatları'na (INPO) katılan Turan, törende konuşma yaptı.

Kerkük İl Meclis Başkanı Turan, " Kerkük halkı şehirden göç ederken, onlar burada okul kurdular. Bu hocalarının ellerinden teker teker öpüyorum. “dedi.
Türk okulları ile gurur duyduğunu belirten Turan, "Okula her geldiğimde bu müessesenin faaliyetlerini görünce duygulanırım. Çok gurur da duyuyorum . Bu müesseseler Irak ve Kerküklüleri hiç yalınız bırakmadı. Bize gelip zor zamanda hizmet sundular. Herkesin göç ettiği bir zamanda onlar gelip okul kurdu. Ben bu hocaların teker teker ellerinden öpüyorum. Yaptıklarınız büyük bir iş bizim için. En önemli işi yapıyorsunuz, nesil yetiştiriyorsunuz." dedi.
Kerkük Özel Çağ Koleji’nde yapılan olimpiyatta; Fezalar Eğitim Kurumlarına bağlı Bağdat, Musul, Basra, Anbar ve Kerkük’te ki okullarda eğitim gören 315 öğrenci projeleriyle iştirak etti.

Birbirinden ilginç 85 bilimsel projenin katıldığı INPO Olimpiyatlarına Kerkük İl Meclis Başkanı Turan, Kerkük Vali Yardımcısı Rakan Sid, Milli Eğitim Müdürü, Kürt, Türkmen ve Arap İl Meclis üyeleri ile Kerkük Üniversitesi öğretim görevlileri katıldı.
Kerkük Özel Çağ Koleji Müdürü Zeki Akçin, eğitim ve öğretimde başarının sadece tebeşir ve tahtadan ibaret olmadığını, imkan verildiğinde Irak’lı gençlerin hem sportif hem de bilimsel araştırmalarda dünya ile çok rahatlıkla yarışabileceklerini gösterdiğini belirtti.
Öğrencilerin projelerini değerlendiren jüri, ‘emniyet kemeri’ adlı projeyle Kerkük Çağ Koleji, ‘akıllı monitör’ adlı projeyle Bağdat Işık Koleji öğrencilerini altın madalyaya layık gördü.
Dereceye giren öğrenciler, uluslararası bilimsel yarışmalarda Irak’ı temsil etmeye hak kazanacak.


CİHAN

Yorumlar