Kenya’da silahlı saldırı: 48 ölü

Kenya’ya bağlı bir sahil kasabasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu en az 48 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ağır silahlarla donanmış 50 civarında teröristin turistlerin yoğun olarak yaşadığı Mpeketoni kasabasındaki polis...

Google Haberlere Abone ol
Kenya’da silahlı saldırı: 48 ölü

Kenya’ya bağlı bir sahil kasabasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu en az 48 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ağır silahlarla donanmış 50 civarında teröristin turistlerin yoğun olarak yaşadığı Mpeketoni kasabasındaki polis istasyonu, otel ve hükümet binalarına ateş açtığını bildirdi.

Görgü şahitleri, rastgele açılan ateş sonucu otellerde ve barlarda Dünya Kupası maçlarını izlemekte olan pek çok sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırganların, Somali sınırına 100 kilometre uzaklıktaki kasabaya ağır silahla donanmış üç araçla geldiklerini açıklayan Bölge Şerif Yardımcısı Benson Maisori, “Ellerinde Eş-Şebab bayrağı sallıyorlardı. Somalice bağırıyorlardı.” diye konuştu.

Kenya Polis Şefi David Kimaiyo, “Görevliler hala bölgeyi tarıyor. Bu bir vahşet ve başka bir yerde tekrar etmesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab militanlarının saldırıyla ilgisinden şüphelendiklerini açıklayan Kimaiyo, “Saldırganları bulmak için elimizden geleni yaparken herkesten sakin olmasını istiyoruz. Çok acı bir olay.” ifadelerini kullandı.

2011’de Güney Somali’ye geçerek Eş-Şebab militanlarıyla savaşan Kenya askerleri daha sonra El-Kaide bağlantılı militanlarla savaşan 22 bin kişilik Afrika Birliği ordusuna katıldı.

İntikam için harekete geçen Eş-Şebab, aralarında geçen Eylül ayında Nairobi’de bulunan Westgate alışveriş merkezinde 67 kişinin öldüğü olay da olmak üzere Kenya topraklarında saldırılara başlamıştı. CİHAN

Yorumlar