Kenya’da “Doğal Hayatı Koruma” artık ders olarak okutulacak

Kenya ve Tanzanya doğal hayatı koruma bakanlıkları, iki büyük safari bölgesinde yer alan tüm liselerde müfredata doğal hayatı koruma derslerini eklediklerini açıkladı. Dünyanın en büyük iki safari bölgesi olan Kenya’daki Masai Mara ve...

Google Haberlere Abone ol
Kenya’da “Doğal Hayatı Koruma” artık ders olarak okutulacak

Kenya ve Tanzanya doğal hayatı koruma bakanlıkları, iki büyük safari bölgesinde yer alan tüm liselerde müfredata doğal hayatı koruma derslerini eklediklerini açıkladı.

Dünyanın en büyük iki safari bölgesi olan Kenya’daki Masai Mara ve Tanzanya’daki Serengeti civarını kapsayan tüm liselerde bu ders zorunlu olarak okutulacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vahşi Hayatı ve Ekosistemi Koruma Kurumu Genel Sekreteri Nick Murero, uygulanacak bu eğitim sistemi ile deri ve fildişi maksadı ile yapılan avlanmaların büyük ölçüde önüne geçileceğini ifade etti. Murero, müfredatın içeriğinin daha çok vahşi hayvanların hayatını koruma ve avlanmanın vereceği zararlar üzerine yoğunlaşacağını da sözlerine ekledi.

Derste gerekli başarıyı gösteren öğrencilerden, küçük yerleşim yerlerindeki halkı eğitmeleri için staj istenecek.

Özellikle son yıllarda artan fil katliamları ve vahşi hayvanların göç bölgelerine verilen zararların önüne geçilmesi için bu projeden beklentinin büyük olduğu belirtildi.

CİHAN

Yorumlar