Kenya'da 50 bin kişi açlıkla karşı karşıya

Kenya'nın orta batı bölgesinde yaşanan kuraklık sebebi ile yaklaşık 50 bin kişinin açlıkla karşı karşıya bulunduğu bildirildi.Konu ile ilgili açıklamada bulunan bölge sorumlusu Daniel Kurui, yaşanan kuraklık ile alakalı acil yardım uyarısında...

Google Haberlere Abone ol
Kenya'da 50 bin kişi açlıkla karşı karşıya

Kenya'nın orta batı bölgesinde yaşanan kuraklık sebebi ile yaklaşık 50 bin kişinin açlıkla karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan bölge sorumlusu Daniel Kurui, yaşanan kuraklık ile alakalı acil yardım uyarısında bulundu.

Hükümetin bölgeye acil gıda yardımı temin etmesi için girişimlerde bulunulduğunu belirten Kurui, özellikle susuzluğun çözümü için kuyu araştırmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kuraklık ve yiyecek kıtlığı sebebi ile eğitime geç başlayan okullarda ciddi öğrenci azalması yaşandığı kaydedildi. Öğrencilerin otlak ve yiyecek aramaları için aileleri tarafından okullara gönderilemediği belirtildi.

Kızıl Haç yetkilileri şu ana kadar bölgede açlık sebebi ile 7 kişinin öldüğünü bildirdi. Yetersiz beslenme tehlikesi nedeniyle, bu sayının ilerleyen günlerde artmasından da endişe edildiğinin altı çizildi.

CİHAN

Yorumlar