Kenya jetleri Eş-Şebab kamplarını bombaladı: 80 ölü

Kenya savaş uçaklarının Somali'deki iki Eş-Şebab kampını bombaladığı, 80 militanın öldürüldüğü iddia edildi. Eş-Şebab örgütü ise jetlerin saldırısı sonucu herhangi bir kayıp vermediklerini öne sürdü.Afrika Birliği Somali Misyonu'dan...

Google Haberlere Abone ol
Kenya jetleri Eş-Şebab kamplarını bombaladı: 80 ölü

Kenya savaş uçaklarının Somali'deki iki Eş-Şebab kampını bombaladığı, 80 militanın öldürüldüğü iddia edildi. Eş-Şebab örgütü ise jetlerin saldırısı sonucu herhangi bir kayıp vermediklerini öne sürdü.

Afrika Birliği Somali Misyonu'dan (AMİSON) yapılan açıklamada, saldırının Güney Somali Aşağı Juba bölgesindeki Anole ve Kuday'a yapıldığı belirtildi. AMİSON, Anole'deki saldırıda 30'dan fazla militanın öldüğünü, 3 teknik aracın ve silah yüklü bir cipin imha edildiğini duyurdu. Kuday'da ise 50'den fazla teröristin hayatını kaybettiği açıklandı.

AMISOM'un açıklamasına karşın Şebab'ın askeri operasyonlar sözcüsü Sheikh Abdiasis Abu Musab ise belirtilen bölgede kamplarının bulunmadığını, saldırının ise Perşembe günü gerçekleştiğini söyledi.

Nayrobi'nin Somali içlerine düzenlediği operasyonlara karşılık veren Eş-Şebab, geçen hafta Kenya'nın sahil kasabası Mpeketoni'de 65 kişinin öldüğü saldırıdan sorumlu tutulmuştu. Kenya lideri Uhuru Kenyatta, saldırının arkasında yerli politikacıların olduğunu söylemişti.

CİHAN

Yorumlar