Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta ilk resmi ziyaret için Ankara’ya geliyor

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 7-10 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize devlet ziyareti gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta ilk resmi ziyaret için Ankara’ya geliyor

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 7-10 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize devlet ziyareti gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Kenyatta’nın ziyareti, Kenya’dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olacak.

Konuk Cumhurbaşkanı, 8 Nisan Salı günü Ankara’da yapacağı resmi temasların ardından, ertesi gün İstanbul’da düzenlenecek İş Konseyi’ne katılacak. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler çeşitli vehçeleriyle ele alınacak, başta Afrika kıtasını ilgilendiren konular olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Kenyatta’nın tarihi nitelik taşıyan bu ziyareti, Cumhurbaşkanı Gül’ün 2009 yılında Kenya’ya ziyaretleriyle yeni bir ivme kazanan ikili ve çok taraflı ilişkilerimizin tüm yönleriyle gözden geçirilmesine vesile olacak, ayrıca Afrika kıtasıyla stratejik ortaklığımızın güçlendirilmesine katkıda bulunacak. CİHAN

Yorumlar