Kenya Cumhurbaşkanı, Ankara’da büyükelçilik binası açtı

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, ülkesinin yeni büyükelçilik binasının açılışını Ankara’da yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kenya Cumhurbaşkanı, Ankara’da büyükelçilik binası açtı

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, ülkesinin yeni büyükelçilik binasının açılışını Ankara’da yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, elçilik binasının açılışında "Burası sizin eviniz olduğu kadar bizim de evimiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Ankara’da ülkesinin büyükelçilik binasının açılış törenine katıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kenya Dışişleri Bakanı Amina Muhammed’in de iştirak ettiği törende çok sayıda Afrika ülkesinin büyükelçisi de hazır bulundu. Konuk Cumhurbaşkanı Kenyatta açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Kenya arasındaki ilişkinin 16. yüzyıla dayandığını ifade etti. Kenyatta, 2009 yılında Cumhurbaşkanı Gül’ün ülkesini ziyaret etmesinin ardından ikili ilişkilerde yaşanan ivmeye değinerek, "Benim bu ziyaretimde yatırım ve ticaret alanlarında karşılıklı işbirliğimizi daha üst seviyelere çekme kararlılığı görmekten dolayı çok mutluyum."

Konuk Cumhurbaşkanı, Türk insanını ülkesine turist olarak davet ettiği kadar yatırım yapmaları çağrısında da bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise son 4-5 yılda Türkiye’nin Afrika’da bulunan büyükelçilik sayısını 12’den 35’e çıkarttığına dikkat çekerek, Kenya’nın Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu belirtti. Kenya büyükelçiliğinin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Davutoğlu, "Burası sizin eviniz olduğu kadar bizim de evimizdir." dedi.
CİHAN

Yorumlar