Kenya, aslan salıdırısından son anda kurtulan gençleri konuşuyor

Kenya’da Masaai kabilesine bağlı üç genç, aslanların saldırısından ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kenya, aslan salıdırısından son anda kurtulan gençleri konuşuyor

Kenya’da Masaai kabilesine bağlı üç genç, aslanların saldırısından ağır yaralı olarak kurtarıldı. Kabile kuralları gereği olgunluklarını ispat etmek için gece yarısı aslan avına çıkan genç erkekler, ölümden döndü.

Haftada iki kere olmak üzere düzenlenen kabile törenine göre her genç adamın bir aslanı avlayarak rüştünü ispat etmesi bekleniyor. Bu amaçla yapılan törenler, ölümle de sonuçlanabiliyor.

Narok bölgesinde meydana gelen olayda, 3 gencin çığlıklarını duyan kabile heyeti son anda olaya müdahele etti Aslanlar tarafından parçalanan gençler, 53 kilometre uzakta bulunan Narok Kuzey bölgesi hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olarak tedavi gören gençlerin, başarısız olduklarını düşünerek büyük üzüntü duydukları kaydedildi.

Doğal hayatı koruma dernekleri tarafından önüne geçilmeye çalışılan gelenek, her yıl yüzlerce aslanın gereksiz yere öldürülmesine sebep oluyor. Aslan avı, alınan tüm önlemlere rağmen engellenemiyor.

Vahşi doğayı koruma birimleri, hayvan neslinin yok olmasının en büyük sebeplerinden biri olarak bu kabile kurallarını görüyor. Hükümetin, konu ile ilgili sonuç alıcı çalışmalar yapması sık sık gündeme getiriliyor. CİHAN

Yorumlar